30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP çöküş sürecine girdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın destekçilerine bile kızdığını, bu kızgınlığın ardında AKP'nin çöküş sürecine girmesi olduğunu iddia etti. Baykal, Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha televizyonda canlı yayına çağırdı.

Bakırköy Belediyesi'nce yapılan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nün açılışını yapan CHP Genelbaşkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulundu.

Önümüzdeki yerel seçimlerin Türkiye siyasetini kökünden değiştirecek gelişmelere sahne olacağını öne süren Baykal, " İstanbulda artık Büyükşehir Belediyesi'ni, Bakırköy Belediyesi'yle aynı çizgiye getirmek sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Van ve Hakkari'ye yaptığı ziyaretleri hatırlatan Baykal, " terör artık meydan okumaya başladı. Başbakana buraya gelme diyor. İçinde çelik yelek, arkasında iki tane araç öyle gidebiliyor. Bu manzara, iyi bir manzara mı?"diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın terör yapanları görmemezlikten geldiğini, sırtını sıvazladığını iddia eden Baykal sözlerininin devamında " alt kimlik dedi , üst kimlik dedi, onlara yaranmaya çalıştı. Bugün terör buraya gelme noktasına gelmiştir" diye konuştu.

Baykal konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın terörle mücadele politikasının iflas ettiğini de iddia etti. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın 'eğer istemiyorsanız çıkıp gidin' sözlerini de eleştirdi.

Baykal, "Çıkıp diyor ki, eğer istemiyorsanız çekin gidin. Bir dakika, sen kime çek git diyorsun. Burada bütün yurttaşlar eşit olarak yaşama hakkına sahibiz. Bu memleket hepimizindir, kimseninin kimseye çek git deme hakkı yoktur" dedi.

Başbakan'ın hesap soramayıp, başkalarına çek git dediğini ileri süren Baykal, "Burada yaşayacağız, hesabı sen soracaksın sen, soramazsan sen çekip gideceksin" dedi.

AKP iktidarının geldiği gibi gideceğini de söyleyen Baykal, " Artık AKP iktidarı çöküş burcuna girmiştir" dedi.

Mir Dengir Fırat'ın istifasını da hatırlatan Baykal, "AKP'nin içindeki en etkili noktalarda görev yapanlar, oralarda görev yapamaz hale geldi" diye konuştu.

Benim işim gerçekleri söylemek. yaptığın hataların hesabını sormaktır diyen Baykal, anayasal görev olarak tanımladığı muhalefetine devam edeceğinin işaretlerini verdi.

Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha televizyonda canlı yayına çağıran Baykal, "Sen de ne biliyorsan söyle. İster televizyonda söyle, istersen dokunulmazlıkları kaldıralım söyle" diye konuştu.

Erdoğan, "Sen de ne biliyorsan söyle. İster televizyona birlikte çıkalım, orada söyle. Tıpkı yardımcının Kılıçdaroğlu'na söylediği gibi. Biz de çıkalım. Sen de benim hakkımda ne biliyorsan söyle. Ben de ne biliyorsam senin hakkında söyleyeyim. Eğer televizyona çıkmak istemiyorsan Meclis'te sadece ikimizin dokunulmazlığını kaldıralım. Mahkemeler hesap sorsun. Eğer bundan da korkuyorsan, rica ediyorum, ne olur sadece Deniz Baykal'ın dokunulmazlığını kaldır. Mahkemeler benden hesap sorsun" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın sık sık kendisini ve CHP'yi aynaya baksınlar şeklinde eleştirisine Baykal, "Şimdi ben Başbakana sen de aynaya bak, şunları görürsün deyip, listeyi vereyim mi eline" sözleriyle cevap verdi.

Baykal, "Başlayalım Hikmetyar'ın dizinin dibindeki fotoğraftan başlayıp, Deniz Feneri'ne kadar ki manzarayı mı anlatalım. Gerek yok millet bunun farkında onun için bunlar gidiş burcuna girmişlerdir" diye sözlerini tamamladı.

Başbakan'a, çok yakın bir destekçisinin, "Bush'a benzemeye başladın" dediğini de hatırlatan Baykal, Başbakan'ın bundan çok rahatsız olarak sinirlendiğini kaydetti.

Gelinen noktada artık yeni bir aşamanın söz konusu olduğunu dile getiren Baykal, siyasette hiçbir şeyin ebedi olmadığını, zamanla iktidarların gelip geçtiğini ifade etti.

Baykal, ülkenin en güçlü adamının, ağzından çıkan her sözü kanun gibi algılananların da bir süre sonra toplumda sade vatandaş haline geldiğini belirterek, "Bu süreç işliyor. Türkiye dönüşüyor. Türkiye'nin sorunlarının çözülememesi karşısında insanlar seyirci kalmaz. Bunlar da geldiler. Geldikleri gibi gidecekler, gitmektedirler" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 20:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.SALİH ÖZBEY IP: 88.245.221.xxx Tarih : 10.11.2008 06:01:54

Bay Deniz BAYKAL , kurt politikacı olduğunu göstermeye başladı ! Epey zaman aldı ama şimdi tam kıvamında ! Artık, Rodos adasına falan gibi esperilerle, RTE’ nin ZOKASINA gelmez de bu AKP  Türk Milletinin başından gider ! Bakın Deniz Baykal'ın tuttuğu yol Çok, iyi neticeler vermeye başladı ! AKP’ nin yumuşak Karnı, , YOLSUZLUKLAR ve DAMARDAN HORUMLAMA " olmuştur ! CHP'li Kemal KILIÇDAROĞLU ‘nun başarılı ve dikkatli Çalışmaları Çok iyi netice vermiştir ve AKP'’nin parti yönetiminin en üst düzeyinden çok kötü biçimde, ayrılmak zorunda kalmıştır ! İkisi de Genel başkan yardımcısı ! DENGİR kovulmuş, Şaban Dişli, Kovulmaktan beter olmuştur ! RTÜK başkanı, Zahit AKMAN ’ın istifa ya da azil edilmesi, AKP’ nin ipini çekecek gelişmeler olacak , Deniz Feneri, davasında, söylenen olursa, AKP’, tarih gömülüp, Bugün burunun dan KIL aldırmayanlar, YÜCE Divanda bakalım nasıl hesap verecekler !