19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP Kızılcahamam kampında terledi

"Devlet ile toplum arasında üretilen yapay gerilimler tasfiye edilmeli. Bu da toplumun özgür tercihlerine saygı göstermek ve toplum mühendisliği gayretlerinin demokratik düzeni zedelemesine izin vermemekten geçer."

VEKİLLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Erdoğan’ın bu sözlerle açtığı zirvede "milletvekillerinin isyanı" çıktı. Yalçınbayır parti içi demokrasi olmadığı, Gündüz, bakanların telefona çıkmadığı, Akman da partide bölünme olacağı şikâyetinde bulundu.

AKP Kızılcahamam kampında terledi

AK Parti Kızılcahamam toplantısı kabine değişikliği gölgesinde geçti. Başbakan Erdoğan, "Kimse makamın sıcaklığını ebedi sanmasın" derken, vekiller de bakanlara isyan etti.

AK Parti 3. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ilk günü kabine değişikliği gölgesinde geçti. Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmasında bakanlardan ve partililerden kendilerini yenilemelerini, çok çalışmalarını ve mazeret üretmemelerini isterken, "Makam araçlarının sıcaklığını, serinliğini ebedi sanmayın" uyarısında bulundu. Erdoğan’dan sonra söz alan vekiller ise bakanlardan şikayetçi oldu ve parti içi demokrasi talebinde bulundu. Başbakan Erdoğan Kızılcahamam’daki toplantının açılış konuşmasında şu mesajları verdi:

* PARTİLİLERE UYARI: Artık partisinin halk desteğine bel bağlayarak, elde ettiği makamın arkasına sığınarak siyaset sahnesinde kalmaya çalışan siyasetçi tipinin devri sona ermiştir. Keza değişime ayak uyduramayan parti merkezleri de dinamizmlerini yitirir, durağanlaşır. Siyasetin önündeki en büyük tehlike kendini yenileyememek, iş üretmek, fikir üretmek yerine mazeret üretmek; koltukların, makam araçlarının sıcaklığını, serinliğini ebedi sanmaktır.

* YAPAY GERİLİMLER AŞILMALI: Devlet ve toplum arasındaki yapay gerilimler tasfiye edilmeli. Bu da toplumun özgür tercihlerine saygı göstermek ve toplum mühendisliği gayretlerinin demokratik düzeni zedelemesine izin vermemekten geçer.

* KÖPRÜ DEĞİL MERKEZ ÜLKEYİZ: Türkiye artık sadece bir köprü değil, tarihin inşasına katkıda bulunan bir merkez olduğunu hissetmiş ve hissettirmiştir. Artık millete yukarıdan bakan 1940 model demode dogmalarınıza göre keyfi bir demokrasi anlayışı dayatamazsınız.

* KOALİSYON DEVRİ BİTTİ: AK Parti kimliğinin daha çok belirginleşmesine hepimizin katkıda bulunması büyük önem taşıyor. Kavram ve dil birliğimizi bu aidiyetle daha çok derinleştirmeliyiz. Kavram ve dil birliğimizden kastımız kesinlikle tek tipçilik, yeknesaklık değildir. Birbirimizi daha çok anlamamız, milletimize kendimizi daha iyi anlatmamızın bu aidiyetle mümkün olacağını düşünüyorum.

* MUHAFAZAKAR DEMOKRAT ÇİZGİ: Muhafazakar demokrat bir siyasi çizgiyi benimsedik. Bizim muhafazakarlığımız toplumun tarih içinden süzülerek gelen değerlerine, birikimine verdiğimiz kıymeti ve bu değerleri geliştirerek koruma irademizi ifade etmektedir. Demokratlığımız toplumu siyasetin merkezine koymamıza ve toplum içindeki bütün farklı temayüllere karşı gösterdiğimiz saygıya işaret etmektedir. Muhafazakar demokrat siyaset, bu ülkenin, bu milletin değerleriyle, evrensel demokratik değerler arasında bir uyum öngörmektedir.

sabah gazetesi
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 12:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?