22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

AKP; Koray Aydın için önerge vermeye hazırlanıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhur Ersümer, Zeki Çakan, Hüsamettin Özkan, Recep Önal, Mesut Yılmaz ve Güneş Taner’in ardından Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın hakkında soruşturma komisyonu kurulması için önerge verecek.

Soruşturma sayısını sınırlı tutma kararı alan ve hukuki açıdan sağlam delilleri olan dosyaları öne çeken AK Parti, bu hafta içerisinde Koray Aydın ile ilgili önergeyi Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Koray Aydın hakkında önerge verilmesi ile ilgili karar partinin önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alındı. MHP’li Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın hakkında soruşturma komisyonu kurulması için önergesi verilmesini kararlaştıran AK Parti MYK üyeleri, soruşturma açılması planlanan diğer dosyaları da incelemeye devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getirilecek önerge ile Koray Aydın’a da Yüce Divan yolu görünmüş olacak. Koray Aydın, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yaptığı dönemde çıkarılan karayolları tasarısı ve keşif bedellerindeki fahiş artışlarla devlete zarara uğratmakla suçlanıyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Haluk İpek, Koray Aydın hakkındaki soruşturma önergesinin bu hafta içerisinde verileceğini doğruladı.

AK Parti daha önce ANAP’lı Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan ile Başbakan eski Yardımcısı DSP’li Hüsamettin Özkan ve Devlet eski Bakanı Recep Önal hakkında 2 ayrı meclis soruşturması açılması için önerge vermişti. Ramazan Bayramı’ndan önce de 65 AK Parti’li milletvekili, eski Başbakan Mesut Yılmaz ile Devlet eski Bakanı Güneş Taner için Türkbank ihalesi konusunda Soruşturma Komisyonu kurulması için önerge vermişti.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 11:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?