19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP Meclis’i olağanüstü topluyor


AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) tasarısını görüşmek üzere TBMM’yi 14 Eylül Salı günü olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı.


AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), TBMM’nin Türk Ceza Kanunu tasarısını yasalaştırmak üzere 14 Eylül’de olağanüstü toplanmasını kararlaştırdı.

AKP MYK Başbakan Tayyip Erdoğan Başkanlığında yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, 14 Eylül Salı günü yeni TCK tasarısının çıkarılması için TBMM’nin olağanüstü toplanmasını karlaştırdıklarını bildirdi. Fırat, olağanüstü toplanacak Meclis’te sadece TCK’nın görüşülerek çıkarılacağını, ardından Meclis’in normal zamanı olan 1 Ekim’de yeniden açılmak üzere kapanacağını söyledi.

Fırat, TCK’yı komisyon dahil her aşamada bir mutabakat içinde götürdüklerini belirterek, bu çerçevede hızlı çalışma için iç tüzük değişikliği de yapabileceklerini kaydetti.

Fırat, TCK’da yer alan türbana hapis cezasıyla ilgili bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlarken de "Aslında türbana getirilen bir ceza yok. Orada devrim yasalarına atıf var. O yasalar da çok eski olduğu için pek bilinmiyor. Aslında devrim yasalarında türbana değil, fes, şalvar gibi erkek giyisilerine yasak var. Ben türbanla ilgili bir yasağın yeniden TCK’ya girmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Fırat, MYK’nın yeni dönem Meclis çalışmalarının programlanması için 27-29 Eylül’de Kızılcahamam’da milletvekillerinin de katılımıyla 3 günlük bir toplantı yapma kararı aldığını da bildirdi.

"MİT-YARGITAY OLAYININ DIŞINDAYIZ"

Fırat, gazetecilerin soruları üzerine MİT-Yargıtay olayının toplantıda gündeme gelmediğini bildirerek, "Çünkü bu olay tamamen hükümetin, Meclis’in ve partimizin dışındadır. Yargıyla ilgilidir. Bizim dışımızda gelişiyor. Adalet Bakanımız da dün gerekli açıklamayı yaptı, ancak biz de gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Fırat, kabine revizyonu konusunun tamamen Başbakan Erdoğan’ın yetkisinde olduğunu, Erdoğan’ın toplantıda bu yönde bir değerlendirme yapmadığını söyledi. İstanbul İl Başkanı Mehmet Müeezzinoğlu’nun, "Eylülde kabine revizyonu olacak" sözlerini, "Kastı aşan bir ifade" diye değerlendiren Fırat, "Biz hükümetin başarılı olduğu ve devam edeceği kanısındayız, ancak bu herkesin ilelebet yerinde kalacağı anlamına gelmez. Gerektiği zaman her görevde her türlü değişiklik yapılır" dedi.

Fırat, toplantıda ekonomik gelişmelerin de ele alındığını, olağanüstü artan petrol fiyatlarına rağmen ülke ekonomisinin iyi bir görüntü sergilediği görüşünün ifade edildiğini belirtti. Önümüzdeki yıldan itibaren bütçenin 3 yıllık olacağını AB’ye ekonomik programın sunulacağını belirten Fırat, bütün bu gelişmelerin ekonomide Türkiye’nin önünü daha iyi görmesini sağlayacağını kaydetti.


ANKARA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 14:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?