19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

’AKP mezhep partisidir’

Pir Sultan Abdal, 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Murtaza Demir, hükümetin Aleviliği özünden saptırarak "Alevi-sünni kavgasını ilköğretim okullarına kadar yaymayı ve siyasi çıkar elde etmeyi" planladığını kaydetti. Demir, "Avrupa Birliği çevrelerinin yanılgısı, AKP hükümetini oluşturan siyasi oluşumun mezhep partisi niteliğidir" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Pir Sultan Abdal, 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Murtaza Demir, yaptığı açıklamada, AB’nin iyi niyetli olduğuna inanmak istediklerini belirterek bütün önerilerine karşın Alevilerin temel istemleri konusunda somut hiçbir ilerleme kaydedilmediğini vurguladı.

Demir, ’’AB çevrelerinin yanılgısı ya da siyaseten göz ardı ettikleri gerçek AKP hükümetini oluşturan siyasi oluşumun mezhep partisi niteliğidir’’ dedi. Demir, Aleviliğin yasal güvenceye alınması ve cemevlerinin inanç merkezi olarak tanınması hakkının insan haklarını, inancını serbestçe seçme ve onu yaşama özgürlüğünü içermiyorsa hiçbir değeri olmayacağını söyledi.

’İÇİNİ BOŞALTACAKLAR’

Hükümetin, AB’yi ve AİHM’yi ’’aldatmaya’’ çalıştığını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Hükümet, gelecek yıldan başlayarak kuşkusuz içini boşaltarak ve kendince mistik bir tarikat konumuna getirerek okullarda Aleviliği de öğretmeyi programına aldı. Hangi Aleviliği, ’cemevi cümbüşevi’ diyen Sünni Diyanet İşleri Başkanı’nın tanımladığı ve özünden saptırdığı Aleviliği. Bizler Aleviliğin sonu demek olan Aleviliğin zorunlu din dersleri kapsamına alınması çabasına direnip çocuklarımızın sınıfta kalmaları pahasına bu derse girmelerine engel olacağız. Zorunlu din dersi uygulaması ve Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın."
CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 12:22:14
Güncelleme :5 Aralık 2004 Pazar 12:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?