17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AKP önünde protesto gösterisi

AKP'nin Sultanbeyli Belediye Başkanlığı'na Alaattin Ersoy'un aday gösterilmesine kızan ilçe teşkilatına mensup 150 kadar partili, AKP İstanbul İl Merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi. Hastane sahibi olan Ersoy'u 'katil' olarak niteleyen partililer, "AKP böyle giderse Sultanbeyli'de seçimi kaybeder" dediler.
Sultanbeyli'de özel bir hastane işleten Aleattin Ersoy, AKP tarafından ilçe belediye başkanlığına aday gösterildi. Partinin bu kararına tepki gösteren Sultanbeyli İlçe Teşkilatı'na mensup 150 kadar partili, akşam saatlerinde Çağlayan'daki AKP İstanbul İl Merkezi önünde toplandı. Ersoy'un hastanesinde çok sayıda insanın tedavileri sırasında yaşamını kaybettiğini iddia eden partililer, başkan adayını katil olmakla suçladı.
Ersoy'un aleyhinde slogan atan gruptan seçilen temsilciler, yetkililerle görüşmek üzere il binasına girdi. Burada yaklaşık yarım saat boyunca partinin üst düzey yetkilileriyle görüşen temsilcilerden Ömer Özkartal, çıkışta yaptığı açıklamada, "AKP bu gidişle Sultanbeyli'de seçimi kaybedecek. Yöneticileri bu konuda uyardık" dedi.
Grup, daha sonra otobüslerine binerek AKP İstanbul İl Başkanlığı binasından ayrıldı. Eylem sırasında yoğun güvenlik önlemleri alan Çevik Kuvvet, gruba müdahale etmedi.
SADIK KAHRAMAN - İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 23:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?