19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

’AKP türbanı onaylayacak kurul oluşturuyor’

İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, AKP Hükümeti’nin türban politikalarını ve laiklik karşıtı tutumunu onaylayacak bir İnsan Hakları Danışma Kurulu oluşturduğunu belirterek "Bu yapı sağlıksız olduğu için kurul üyeliğimizi düşürebiliriz" dedi.

Baro başkanlığına yaklaşık 1 ay önce yeniden seçilen Kolcuoğlu, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Baronun Taksim’deki merkez binasında konuşan Kolcuoğlu, hükümetin, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’na kendi anlayışındaki kişileri atadığını söyledi.

"Kurul, güdümlü hale getirilmiştir. Kurula son atanan kişilerin kimlik ve kişilikleri kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir" diyen Kolcuoğlu, insan hakları örgütlerinin atamayla değil seçimle oluşturulması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın karşı çıkması nedeniyle Adli Kolluk Birimi’nin kurulmasıyla ilgili düzenlemenin yapılamadığını kaydeden Kolcuoğlu, AKP Hükümeti’nin tüm umudunu ve beklentisini 17 Aralık’ta verilecek müzakere tarihine bağladığını ifade etti.

Türkiye’nin AB’ye girme koşullarının Kopenhag Kriterleri ile belirlendiğini anımsatan Kolcuoğlu, yeni kriterlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

AB ülkelerinin insan hakları konusundaki duyarlılığının, Irak işgali ve katliamlarda duyarsızlığa dönüştüğünü anlatan Kolcuoğlu şunları söyledi:

"ABD’nin Irak’taki işgali ve katliamları giderek şiddetini arttırmaktadır. Felluce katliamını, Musul olaylarını ve işlenen diğer insanlık dışı suçları içeren suç duyurusu dilekçemizi Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na gönderdik. Daha önce de İngiltere hakkında bu mahkemeye suç duyurusunda bulunmuştuk. Dilekçemizde Irak halkının korku içinde ölümü beklediğini, susuz, elektriksiz ve gıdasız Irak halkına Kızılay ve Kızılhaç’ın yardım etmesine dahi izin verilmemesinin insanlığa karşı bir suç olduğunu belirttik."
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 13:03:31
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 13:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?