29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

AKP tüzüğünü unuttu!

Erdoğan, Baykal’ı, CHP’deki genel başkan adaylığı için yüzde 20 imza şartı bulunmasından dolayı eleştirirken AKP tüzüğünü unuttu. AKP’de de genel başkan adaylığı için aynı şart var.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı, son kongresinde genel başkan adaylığı için ‘yüzde 20 imza şartı’ uygulamasından ötürü eleştirirken, aynı uygulamanın AKP tüzüğünde de olduğu ortaya çıktı. Erdoğan, önceki gün AKP grup toplantısında Baykal’a yüklenirken kendi tüzüğünü unuttu.
Erdoğan’ın Baykal’ı eleştirdiği yüzde 20 imza uygulamasının AKP tüzüğünde de olduğu ortaya çıktı. AKP tüzüğünün 69. maddesi olan “Büyük Kongre’de Adaylık ve Seçim Hazırlıkları” bölümü şöyle:
“69.1 - Büyük kongre delegesi olsun veya olmasın, partiye kayıtlı her üye, parti organlarına aday olabilir veya aday gösterilebilir. (Değişik:11.11.2006-Madde 5) 69.2 - Genel Başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde yirmisinin yazılı önerisi gerekir. Bu öneri noter, divan başkanlığı veya divan başkanlığının görevlendireceği üyenin gözetiminde imzalanır. Aynı kişi, aynı kongrede seçimi yapılacak farklı organlara aynı anda aday olamaz ve aday gösterilemez. Adaya tercih yapması gerektiği bildirilir. Tercihini belli etmeyen adayın hiçbir adaylığı işleme konmaz. (Değişik:01.02.2003-Madde 7) 69.3 Büyük Kongrede; Genel Başkan seçimi hariç, diğer bütün seçimler aynı anda ve birlikte yapılır. (Değişik:01.02.2003-Madde 7) 69.4 Tüzüğün, aday ve organ seçimlerine ilişkin 46. maddesinin, yukarıda yazılı olanlara aykırı olmayan hükümleri, Büyük Kongre seçimlerinde de aynen uygulanır.”

CHP tüzüğü
CHP tüzüğündeki bölümü ise şöyle:
“Madde 55: Genel Başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde yirmisinin yazılı önerisi gerekir. Bu öneri, huzurda başkanlık divanının görevlendireceği üye veya üyelerin gözetiminde imzalanır. Bir delege, adaylardan sadece biri için imza verir. (24 Ekim 2003 günlü Kurultay kararı ile değişik).”

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 15:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 78.168.17.xxx Tarih : 15.05.2008 23:13:23

AKP KENDİNE OY VEREN HALKI UNUTTUKİ KENDİ TÜZÜGÜNÜ UNUTMASIN İŞİ GÜCÜ BIRAKIP ETNİK OLARAK DİNİ OLARAK VE SİYASİ OLARAK ÜLKEYİ NASIL BÖLERİMİN HESABI İÇİNE DÜŞTÜ NASIL TÜZÜGÜ AKLINA GELSİN TÜZÜGÜ GİBİ KENDİLERİ DE YALANCI VE HIRSIZLIK RÜŞVET BATAGININ İÇİNE BATMIŞ AMA HALA KOYUN MİLLETİ MÜSLÜMANLIK İNANCINI DİNİ İNANCINI SÖMÜRMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMAYA CALIŞAN BİR İKDİDAR DURUMUNA DÜŞMÜŞ HUKUKUN BU ÜLKENİN GELECEGİNİ KURTARILMASI İÇİN BU İŞİN GERREGİNİ YAPMASI GEREK TİGİNE İNANAN BİR İNSANIN BU İKİ YÜZLÜLERİN BU ÜLKEDEN UZAKLAŞTIRILMASI GEREKİR ÇÜNKİ TOPLUM BUNU YAPACAK EGİTİM DÜZEYİNE SAHİPDEGİL SAHİP OLMAMASI İÇİNDE EGİTİM SİTEMİMİZİN DEVAMLI DİBİNE DİNAMİT KONULUYOR YANİ CAHİL TOPLUM DAHAKOLAY SÖMÜRÜLÜR PKK LILARIN ELİNE KURAN ALIP YÜRÜDÜKLERİ GİBİ AKP DE BUNU KULLANARAK AYAKTA KALIYOR YARGI BUNUN GEREGİNİ YAPMASI GEREKİR