17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AKP ve CHP’den ’17 aralık’ için ortak tavır

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret eden Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin 17 aralıkta tarih alma konusunda hiçbir eksiğinin kalmaması için iktidar ve muhalefetin ortak çalıştıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP Genel Merkezi’nde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştü.

"Top AB makamlarında"

Türkiye’nin çıkardığı reformlarla AB konusunda üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Çiçek, "bundan sonra top AB makamlarındadır" dedi.

AB’nin 6 ekimde yayımladığı ilerleme raporunda Türkiye’nin önüne çıkarılması gereken altı yasa koyduğunu hatırlatan Çiçek, "bu altı yasanın üçünü CHP’nin desteğiyle çıkardık. Geriye diğer üçü kaldı. Bu konuda CHP’nin desteğini yine istiyoruz" şeklinde konuştu.

Baykal’dan Çiçek’e destek

Çiçek’in isteğine olumlu yanıt veren CHP lideri Deniz Baykal, 17 aralık tarihine kadar parlamentonun sıkı bir çalışma içerisine gireceğini belirterek, "hepimiz bu düzenlemelerin iyi niyetle ele alınıp tamamlanması kanaatindeyiz" dedi.

"Türkiye üzerine düşeni yapacak"

Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağını vurgulayan Baykal, "biz kendi üzerimize düşeni iyi niyetle tamamladığımızda da, AB’nin bizi tatmin edecek bir tabloyla karşımıza çıkacağı konusunda rahat değiliz" dedi.

"Türkiye, AB politikasını netleştirmeli"

CHP lideri, tarihi zirveye 15 gün kala, hükümetin 17 aralık politikasını hala netleştirmediğini ifade ederek, hükümeti bu konuda somur adımlar atmaya çağırdı.
ANKARA - AA / CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 16:11:06
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 17:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?