19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP ve DYP, Batman'da seçime giremeyecek

Batman İl Seçim Kurulu, AKP ve DYP'nin aday başvurularını zamanında yapmadıklarından dolayı Batman'da seçime giremeyeceklerini açıkladı. CHP Eskişehir İl Örgütü'nin zamanında başvuru yapmaması nedeniyle, Eskişehir İl Seçim Kurulu, bu partinin seçime gidemeyeceğini bildirmişti.
Batman'da AK Parti ve DYP'nin, aday listelerini tanınan süre içerisinde İl Seçim Kurulu'na vermedikleri gerekçesiyle başvuruları kabul edilmemişti. Bunun üzerine, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunulmuştu. Her iki partinin yaptığı itiraz başvurularını değerlendiren İl Seçim Kurulu, yaklaşık iki saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonucunda alınan kararı açıklayan İl Seçim Kurulu Başkanı Oral Sezgin, AK Parti ve DYP'nin aday listelerini geç vermelerinden dolayı seçime giremeyeceklerini belirterek, "AK Parti ve DYP'nin gösterdiği mazeretler, itirazı gerektiren mazeretler arasına girmediğinden dolayı, seçime giremeyecekleri kararlaştırıldı. Siyasi partilere tanınan 65 günlük süre zarfında aday listelerini hazırlamaları ve teslim etmeleri gereken listeleri zamanında teslim etmedikleri gerekçesi ile itirazları oy birliği ile reddedilmiştir" diye konuştu.
Gümüşhane ve Trabzon'da da benzeri bir durumun yaşandığı ve başvuruların kabul edildiğinin hatırlatılması üzerine, Sezgin, "Bu olay tamamen farklıdır" dedi.
Yaklaşık 6 saat İl Seçim Kurulu kapısında bekleyen partililer, kararın açıklanmasından ardından ayrıldılar.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 20:58:48
Güncelleme :27 Şubat 2004 Cuma 21:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?