18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP'de, Erbakan'ı kurtarma timi

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) mensup milletvekilleri, eski liderleri Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ı kurtarmak için harekete geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla partide ’Erbakan’ı kurtarma timi’ oluşturuldu. Başını AK Parti Grup Başkan Vekili Haluk İpek’in çektiği komisyon, Siyasi Partiler Yasası’nda (SPY) yapılacak değişiklikleri ele alacak. Eski lideri Erbakan’ın cezaevine girmesine, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da gönlü razı olmadı.

Erdoğan, yakın kurmaylarına talimat vererek, Erbakan’ı cezaevine girmesini önleyecek yasal değişikliklerin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Erdoğan’ın talimatı üzerine AK Parti’de Erbakan’ı kurtarma timi oluşturuldu.

Hukukçulardan oluşan ekibin başına da AK Parti Grup Başkan Vekili Haluk İpek getirildi. SPK’yı mercek altına almaya başlayan ekip, çalışmaların ardından gerekli düzenlemelerin yapılması için yasa teklifi verecek.

Anayasa’nın 69. maddesinde yer alan ’Siyasi partilerin mali hesaplarını Anayasa Mahkemesi denetler’ hükmünün, ’kapatılsalar dahi’ ibaresi ile birlikte Siyasi Partiler Kanunu’nun 74. veya 76. maddesine eklenmesi halinde Erbakan, cezaevine girmekten kurtulacak.

Erbakan’ın hukukçu kurmayı Şeref Malkoç, 1 yıl önce sözkonusu değişiklik teklifini AK Parti hükümetine sunmuştu. Parti, bu teklifi de gözönünde bulundurarak yeni bir teklif hazırlayacak. AK Parti kurmayları yeni bir kanun teklifi yerine Adalet Bakanlığı tarafından hazırlıkları devam eden SPK değişikliğine sözkonusu maddeyi de ekletebilecek.

SP’li Şeref Malkoç, AK Parti’nin komisyon kurmasını ’oyalama’ olarak nitelendirerek, "Ben zaten 1 yıl önce teklifi Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e sunmuştur. Komisyona gerek yok. Onlara teklifi hazırlayarak verdim. Önemli olan bir an önce bu değişikliği gerçekleştirmek" diye konuştu.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2003 Çarşamba 15:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?