17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

AKP´de Afyon depremi

Afyon Milletvekili Reyhan Balandı`nın aşk iddialarının da içinde olduğu suçlamalar sonucu istifa etmesinin ardından, AKP yönetimi, suçlanan il başkanı Burhanettin Çoban`ı da istifa ettirdi.

Reyhan Balandı`nın partiden istifasına yol açan AKP`deki Afyon krizi yeni gelişmelerle sürüyor. Balandı`nın ikna edilemeyip istifasının kabul edilerek resmileşmesinin ardından parti yönetimi dün Balandı tarafından suçlanan Afyon il başkanı Burhanettin Çoban`ı Ankara`ya çağırarak savunmasını aldı. Burhanettin Çoban, ``Milli Görüşçü olduğu, kadın eli bile sıkmadığı`` yolundaki suçlamaları kabul etmedi. Ancak parti yönetimi, Afyon`daki iddiaların tümü hakkında soruşturma açma kararı aldı.

Bu karar doğrultusunda parti yönetimi Çoban`dan ``soruşturma sonuçlanana kadar`` görevden istifa etmesini istedi. Çoban da istifa dilekçesini parti yönetimine verdi. Ancak parti yönetimi, Çoban`ın istifasını açıklamama kararı aldı.

Bu arada parti yönetimi Balandı ile yaşadığı sorunda il başkanı Burhanettin Çoban`a desteğini sürdürüyor. AKP`nin teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, il başkanı Çoban`ın Balandı`nın söylediği gibi ``Milli Görüşçü olmadığını`` söyledi.

Yazıcı, Çoban için, ``Kadın eli de sıkar, uzatılan her eli de sıkar. Aralarındaki sorun Milli Görüş ya da başka bir siyasi sebep değil, teşkilat içi sürtüşme ve anlaşmazlıktır. Zaten biz de bunu soruşturma kararı aldık`` dedi.

Bu arada Balandı`nın bazı bakanlarla arasında aşk olduğuna ve kendisine yönelik bu tür suçlamalar üzerine istifa ettiğine ilişkin iddialar da AKP yöneticilerince kabul edilmedi. Balandı`nın ``Teşkilatla anlaşamadığı ve parti yönetimiyle teşkilatı değiştirme pazarlığı yaptığı, istekleri kabul edilmediği için istifa ettiği`` savunuldu.


sansursuz.com
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 14:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?