19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP'de Arınç karşıtı girişim

AKP İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, AKP milletvekillerine mektup göndererek, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın TBMM Başkanlığı’na aday gösterdiği Bülent Arınç’ın yerine başka bir aday çıkarma çağrısı yaptı.


Küçükali, Arınç’ın "makamının sihrine ve büyüsüne kapılıp, sanki geldiği yerleri unutan ve belki daha da önemlisi makamını korumak üzere belirli tavizleri vermeye hazır bir kişilik" olduğu ve Başbakan Erdoğan’ın da Arınç’ı vefa duygusuyla aday gösterdiği görüşünü savundu.



AKP İstanbul Milletvekili Göksel Küçükali, AKP milletvekilerine mektup göndererek, yarın ilk iki turu yapılacak olan TBMM Başkanlığı seçimlerinde Bülent Arınç’a oy vermeme kampanyası başlattı. Küçükali, bundan iki yıl önce seçtiklerinde, hepsinin gönlünde, dirayetli ve dik duruşuyla yer yapmış olan Bülent Arınç’ın, hepsinin oyunu alarak seçildiğini anımsattı.



Küçükali, mektubunda şöyle dedi:



"Aradan geçen iki senelik zaman zarfında Bülent Arınç’ın icraatlarını gördük ve bazı eksikliklerin ortaya çıktığına hep beraber müşahade ettik. Bülent Arınç kolay kolay ulaşamadığımız acil konularda bile mesajlara zamanında cevap vermeyen bir TBMM Başkanı olarak önümüze çıktı. Verdiği haleti ruhuye, bize uyandırdığı intiba makamının sihrine ve büyüsüne kapılıp, sanki geldiği yerleri unutan ve belki daha da önemlisi makamını korumak üzere belirli tavizleri vermeye hazır bir kişilik oldu."



Arınç’ın mesajlarına, yazılarına yanıt vermediğini, daha önemlisi kendilerinin temsil edilmesini istedikleri fikirleri ve tavırları temsil etmediğini de ifade eden Küçükali, konuştuğu bazı arkadaşlarının da aynı memnuniyetsizliği paylaştığını vurguladı.



Küçükali, "Ancak Sayın Başbakanımızın Sayın Bülent Arınç’ı aday göstermesi dolayısıyla başka bir adayın ortaya çıkmayacağını veya çıkamayacağını ama kendilerinin de memnuniyetsizliklerini ifade etmek için boş oy vereceklerini söylediler" dedi.



"Kanaatimce Sayın Başbakanımız bir vefa duygusu sergilemektedir ancak Sayın Başbakanımız da Kızılcahamam’da genel prensiplerini koyduğu üzere milletvekileri ile çok daha fazla kaynaşan ve AKP kimliğini temayüz ettirecek bir TBMM Başkanı ile daha rahat çalışabilecektir" diyen Küçükali, şöyle devam etti:



"Dolayısıyla hem partimiz içindeki demokrasiyi hem de TBMM’ye olan saygımızı ortaya koyabilecek şekilde boş oy vermek yerine içimizden yeni bir aday mutlaka çıkartabilmeli ve demokratik bir tavırla bu yeni adayı TBMM Başkanlığına oturtabilmeliyiz. Çünkü hiçbir zaman unutmayalım ki güç milletvekillerindedir. TBMM Başkanlığı seçimini size, sizi de Allah’a emanet ediyorum."



Küçükali, daha önce de hükümetin Irak’a asker gönderme tezkeresine karşı çıkmıştı.

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 15:51:44
Güncelleme :5 Ekim 2004 Salı 15:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?