23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP'de bir istifa daha

AKP Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir istifa etti.

AKP Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir, partisinden istifa etti. Erdemir’in istifasıyla son dönemde AKP’den ayrılan milletvekili sayısı dörde yükseldi. Erdemir’in istifasıyla AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 362’ye düştü. Son gelişmeyle Meclis’teki dağılım şöyle oldu:

AKP: 362
CHP: 170
DYP: 6
HYP: 1
Bağımsız: 10
Boş: 1
AKP’de istifaların ardı arkası kesilmiyor. AKP’de istifa süreci, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun 15 şubatta istifa etmesiyle hızlandı.

Mumcu’nun ardından AKP Malatya milletvekili Süleyman Sarıbaş 21 şubat pazartesi, Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan da 24 şubat perşembe günü istifalarını sundu. Eraslan, daha sonra DYP’ye geçmişti.

Son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali istifa etmişti. TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla istifa kararını açıklayan Küçükali, ’’üzülerek görmekteyim ki AK Parti, kuruluşundaki bütün prensiplerine ters hareket eden, evrensel hukuk kaidelerini hiçe sayan, adaleti, kalkınmayı ve demokrasiyi reddeden, kişisel kaprislerin, kinlerin, hırsların ön plana çıktığı bir parti olmuştur’’demişti.

Küçükali, ’çeteye aracılık etmek’ iddiasıyla AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu’na sevkedilmişti.
AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 12:03:32
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 12:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Z.TOKYAY IP: 62.165.80.xxx Tarih : 8.03.2005 12:15:41
Sayin vekilimiz aldigi gerekce uzerine partisinden istifa etti . sayin vekil duydugu geregi aciklasada herkez ogrense sahsi cikar amac v.s ne olursa olsun suan partiden ayrilmak bu millete yapilan en buyuk kotuluktur Millet bu yapilan hareketleri unutmayacak zamani geldiginde sandikta yine cezalarini verecek Eeger yigitsen vekillikten istifa et senin niyetini herkez ogrensin