19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP'de 'Korkut Eken' rahatsızlığı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde şimdi de ’Korkut Eken’ rahatsızlığı başladı.
DEP’lilerin tahliye edilmesinin ardından sert bir deklarasyon yayımlayan milletvekillerinin, daha önce ’Korkut Eken’i ziyaret etmeyi planladığı ancak yönetimin tepkisinden çekindikleri için geri adım attıkları ortaya çıktı.
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün tahliye edilen DEP’li 4 eski milletvekilini kabul etmesinin ardından sert bir deklarasyon yayımlayan AK Parti’li 10 vekilin, ’Korkut Eken’ misillemesi yapmaktan son anda vazgeçtiği iddia edildi. Milliyetçi kökenden gelen Sadık Yakut, Miraç Akdoğan, Mehmet Erdemir, Fuat Geçen, Süleyman Sarıbaş, Ali Ayağ, Osman Seyfi, Süleyman Sarıbaş, Sait Armağan ve Vahit Erdem’in deklarasyon yayımlamadan önce Ayaş Kapalı Cezaevi’nde yatan MİT eski Daire Başkan Yardımcısı emekli yarbay Korkut Eken’i ziyaret etmeyi düşündüğü öğrenildi. Gül’ün DEP’lileri kabul etmesine ’Korkut Eken’ ile misilleme yapmayı planlayan AKP’li 10 vekil, son anda bu kararlarından vazgeçti. 10 vekilin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve parti yönetiminin tepkisinden çekindiği gerekçesiyle bu kararlarından geri adım attıkları öne sürüldü. AKP’li 10 vekilin daha sonra muhtıra niteliğinde bir deklarasyon yayımlayarak, tepkilerini dile getirmeyi daha uygun buldukları belirtildi.
Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün partinin TBMM Grup Toplantısı’nda ağır bir dille eleştirilen imza sahibi milletvekillerinin dün de biraraya gelerek, bir durum değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi. AKP’li 10 milletvekili yayımladıkları bildiride DEP’lileri ’vatan hainliği’ yapmakla suçlayarak, "Cezaevinden çıkar çıkmaz bazı resmi makamlarca hangi sıfat ve hangi gaye ile kabul edilmelerinin izahı mümkün değildir. Yüce Türk milletinin tüm bu olayları yakından takip ettiğine inanıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunmasına and içmiş milletvekilleri olarak, milli varlığımıza, milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırının karşısında ve bu hususların takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz" ifadesi kullanılmıştı.
DEVLET ARIK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 10:12:07
Güncelleme :23 Haziran 2004 Çarşamba 19:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?