18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP'de liste krizi

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) yerel seçimler öncesinde 'liste' krizi yaşanıyor. Genel Merkez, aday listelerini seçim kuruluna geç teslim eden Batman il yönetimi ve merkez ilçe teşkilatının istifasını istedi. Parti, istifa eden yönetimi şimdi de disipline vermeye hazırlanıyor.
AKP'nin Batman Merkez ilçede seçime katılmamasına neden olan 'liste' krizi il ve ilçe yönetiminin istifasıyla sonuçlandı. Genel Merkez yönetimi, aday listelerinin İl Seçim Kurulu'na teslim edilmesinde disiplinsiz davrandıkları gerekçesiyle Batman İl Başkanı Muhittin Özçelik ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, merkez ilçe teşkilatının istifasını istedi. Yönetimin istifa talebini yerine getiren Batman il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyelerine şimdi de disiplin yolu gözüktü. Parti, Batman'daki olayı araştırması için öncelikle Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı Nur Doğan Topaloğlu'nu görevlendirdi. Hakem Kurulu'nun araştırmasının ardından, sorumlu olanlar disiplin kuruluna sevk edilecek.
AKP'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Batman il yönetiminin ve merkez ilçe teşkilatının istifasını Genel Merkez'in istediğini belirterek, "Yönetimin istifasını aldık. Şimdi de sorumlu olanları disipline sevk edeceğiz" diye konuştu.
AKP, Mardin'de de seçime girememe riski ile karşı karşıya kaldı. İl seçim kurulu aday listelerini zamanında vermediği gerekçesiyle AKP'nin Mardin merkez ile Kabala, Yalım ve Ortakköy beldelerinde seçime giremeyeceğini kararlaştırdı. Parti, il seçim kurulunun kararına bugün itiraz edecek. AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, bugün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak, Mardin il seçim kurulunun kararına itiraz edeceklerini açıkladı.
DEVLET ARIK -ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mart 2004 Pazartesi 20:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?