23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP'de Rahşan Ecevit şaşkınlığı

DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit’in ’AB’ye gireceğiz derken dinimiz elden gidiyor’ yönündeki çıkışı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) cephesinde şaşkınlığa yol açtı.

Rahşan Ecevit’in ’Din elden gidiyor’ sözlerini inandırıcı bulmayan ve siyasi bir çıkış olarak yorumlayan AKP, misyonerlik faaliyetlerinin arttığı yönündeki tespitini ise gerçekçi buldu.

Rahşan Ecevit’in "Türkiye’nin başına önce sarığı, sonra türbanı doladılar. Şimdi AB modası çıktı. Kiliseler apartman katlarına yayıldı. Takkenin üzerine haç geliyor. Din elden gidiyor" yönündeki açıklamaları AKP’de tepkiyle karşılandı.  AKP Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz, Rahşan Ecevit’in sözlerinin DSP’nin taban bulmaya yönelik çalışmalarının bir sonucu olduğunu söyledi. "Ecevit çifti, DSP’yi yeniden toparlayabilir miyim gayreti içindeler" diyen Gündüz, Rahşan Ecevit’i günah çıkarmakla suçladı. Gündüz, "15 yaşın altındakilere din eğitimini yasaklayan Rahşan Hanımdı. Şimdi yaptığı açıklama, hatasının farkına vardığını gösteriyor. Günah çıkarıyor" diye konuştu.

AKP Ankara Milletvekili Sait Yazıcıoğlu ise, Rahşan Ecevit’in ’Din elden gidiyor’ sözlerinin kastı aştığını ancak misyonerlik faaliyetlerinin arttığı yönündeki tespitinin ise gerçekçi olduğunu vurguladı. Son dönemde demokratikleşme çalışmaları neticesinde yapılan bazı uygulamalar olduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu, "Avrupa’da 700 cami ve mescidimiz var. Burada mütekabiliyet esası var. Türkiye’de yerleşen Hıristiyan insanlar da var. Onların da ibadet taleplerine göre düzenleme yapıldı. Bu yöndeki düzenlemeler Rahşan Ecevit’in açıklama yapmasında etkili olabilir" diye konuştu. Rahşan Ecevit’in ’misyonerlik’ uyarısının gerçekçi olduğunu belirten Yazıcıoğlu, bunun bir pazarlama işi olduğunu, toplumun eğitilmesinden kimsenin çekinmemesi gerektiğini kaydetti. Rekabet ortamında Türkiye’nin daha iyi işler yapacağını ve kendi kültürüne sarılacağını ifade eden Yazıcıoğlu, bu konuda en büyük görevin Diyanet İşleri Başkanlığı’na düştüğünü söyledi. Yazıcıoğlu, bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daha aktif rol oynaması gerektiğinin altını çizerek, "Rahşan Ecevit’in sözlerinde kastı aşan ifadeler de var; ancak bazı gerçeklikler de var. Biz misyonerlik faaliyetleri karşısında kendi benliğimize daha sıkı sarılmalıyız. Din görevlilerinin de bu noktada çok iyi eğitilmesi gerekir" şeklinde konuştu.
Yazıcıoğlu, ilahiyat dekanlığı yaptığı dönemde Bülent Ecevit’in Başbakan Yardımcısı olduğunu ve bu dönemde ilahiyat mezunlarının din eğitimi öğretmenliği yapamadığını hatırlatarak, Rahşan Ecevit’in son çıkışının bir çelişki olduğunu dile getirdi.

DEVLET ARIK ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 15:06:42
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 17:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?