23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP’de Zana ktarşıtlarının Mumcu ilgisi

Isparta Milletvekili Erkan Mumcu`nun AKP`den istifasıyla partide bir hareketlenme yaşanırken, Leyla Zana ve arkadaşlanın hapisten çıkmasından sonra bildiri yayınlayan Sadık Yakut başkanlığındaki MHP kökenli milletvekillerinin de Mumcu`nun hareketine katılabileceği ifade ediliyor.

Partiden DYP`ye gidecek milletvekileri de olduğu belirtilerek, AKP`den önümüzdeki günlerde parti yönetiminin beklentisinden çok daha fazla milletvekilinin ayrılabileceği kulislere yayıldı.

Erkan Mumcu`nun başlattığı girişim AKP`de huzursuz milletvekillerini hareketlendirdi. Gruplar halinde bir araya gelen milletvekilleri toplantılar yaparak, son durumu değerlendiriyorlar. Milletvekilleri özellikle partinin Başkanlık Divanı`na tepki gösterirken, kulislerde çok sayıda senaryo ortaya atılıyor.

Kulislerde, Başbakan Tayyip Erdoğan`ın partiyi yönetmediği, ``bilerek veya bilmeyerek Türkiye dışında tutulduğu`` ifade edilirken, Erdoğan`ın, ``Ankara`ya ve partiye dönmesi`` gerektiği konuşuluyor. Milletvekilleri, özellikle Erdoğan`ın yakın çevresinde bulunan Murat Mercan, Cüneyt Zabsu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden getirdiği getirdiği ve üst kademede görevler verdiği kişilerden duyulan rahatsızlık dile getiriliyor.

DEMİREL İDDİASI

Milletvekilleri Erkan Mumcu`nun başlattığı girişimi, ``Erkan Mumcu bu hareketi tek başına yaptıysa bir şey çıkmaz ancak arkasında kimin olduğuna bakmak gerek`` diye değerlendirirken, Mumcu`nun bu hareketinin arkasında Süleyman Demirel`in olabileceği yorumları yapılıyor.

BEKLENENDEN FAZLA MİLLETVEKİLİ GİDECEK

AKP`de parti yöneticilerinin beklediğinden fazla sayıda milletvekilinin kopacağı ifade ediliyor.

AKP`de çok sayıda milletvekilinin DYP ile birebir görüştüğü belirtilirken, bir milletvekili ``ABD ve İsrail ile sürtüşme devam ederse, Türkiye`de İsrail`in kudreti herkesten fazladır. Bir gece içinde Mehmet Ağar DYP`nin başından gidebilir ve DYP-ANAP birleşebilir`` yorumunu yaptı.

MHP KÖKENLİLER YOL AYRIMINDA

AKP içerisinde, MHP kökenli olan ve DEP eski milletvekillerinin hapisten çıkmasının ardından gelişen olaylardan sonra bildiri yayınlayan Sadık Yakut başkanlığındaki on kadar milletvekilinin de halen huzursuz olduğu ifade ediliyor. Bu milletvekillerinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`ye karşı oldukları için MHP`ye geçmeyecekleri, ancak Erkan Mumcu`nun hareketine katılabilecekleri belirtildi. MHP kökenli bu milletvekillerinin, AKP`nin teşkilatları ile sorunları olduğu, kendilerini ``evdeki konuk`` gibi hissettikleri ve Kerkük gibi son gelişmelerin de parti içindeki huzursuzluklarını artırdığı öğrenildi.

AKP içerisinde, FP kökenli milletvekillerinin de rahatsız olduğu, TBMM`nin bu yeni döneminde bu milletvekillerinin komisyonlardan tasfiye edildikleri de belirtiliyor.

Önümüzdeki dönemde AKP milletvekillerinin ``alternatif çıktığı zaman`` çözüleceği ifade edilirken, bunun AKP hükümetini yıkacak kadar olmayacağı, hükümetin yoluna devam edeceği, ancak partinin yara alacağı yorumları yapılıyor.

Erkan Mumcu`nun hareketini bazı milletvekilleri ise ``Büyük güçler, Türkiye`de istikrarsızlık yaratmadan, demokratik seçimle AKP`yi zayıflatmak istiyor`` şeklinde de değerlendiriyor

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 13:24:08
Güncelleme :19 Şubat 2005 Cumartesi 13:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?