20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AKP'den CHP'ye tepki geldi

CHP’nin, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından açıklama yapan AKP Genel Başkan yardımcısı Dengir Mir Fırat, karar merciinin AKP olduğunu ve grubun en kısa zamanda gerekli kararı alacağını belirtti.

Dengir Mir Mehmet Fırat, meclisin olağanüstü toplanmasına sıcak bakmadıkları mesajını verdi. Fırat, AK Parti grubunun sayısal çoğunluğunu hatırlattı, "TCK’nın ne zaman görüşülmesi gerektiği konusundaki karar mercii AK Parti grubudur" dedi.

Fırat: "Erdoğan Türkiye’nin imamı değil, Başbakanı’dır"

Fırat, "Erdoğan Türkiye’nin imamı değil, Başbakanı’dır" açıklamasının ardından, AKP’nin tasarı konusunda hiçbir taviz vermeden gereğini yerine getirdiğini söyledi.

TCK maddesinin geri çekilme sebeplerinin açıklandığını belirten Fırat, bu konunun istismar edildiğini belirtti. Daha önce AB’ye olumsuz yaklaşan kesimin, tam tersi yönde tavır takınmasını eleştiren Fırat, "Türkiye’nin AB’ye girmemesinin temel sebebi TCK diyenleri ciddiye almıyoruz" diye konuştu.

Fırat: "Meclis toplanabilir"

Meclisin TCK tasarısının yasalaşması için olağanüstü toplanmasının mümkün olduğunu belirten Fırat, Başbakan Erdoğan’ın Avrupa’ya ziyareti ile krizin çözülebileceğini, bu seyahat sonrasında meclisin olağanüstü toplantıya çağrılabileceğinin sinyallerini de verdi.

CHP’yi jurnalcilikle suçladı

CHP’yi jurnalcilikle suçlayan Fırat, "yasanın içinde olmayan bir madde varmış gibi, Türkiye’yi dışarıya jurnallemenin kimseye bir faydası olmaz. AKP meclis grubu bu karmaşaya son vermek için gerekli kararı alacaktır" diye konuştu.

"Siyaset dinamik bir olaydır. Bir saat bile önemlidir siyasette" diye konuşan Fırat, "biz Türkiye’yi yönetiyoruz. Bunun gereklerinin ne olduğunun bilinci içindeyiz" dedi.
cnn turk
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 18:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?