18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP’den Mumcu istifalarının son haftası

ANAP`ın 1-2 Nisan`da yapılacak kongresi öncesi, partinin Genel Başkanlığına aday olan Erkan Mumcu ile birlikte hareket eden son iki milletvekili daha bu hafta içinde AKP`den istifa edecek.

ANAP`ta hafta sonunda yapılacak kongre, AKP`ye yeni istifalar olarak yansıyacak. Erkan Mumcu, AKP`den birlikte istifa ettiği milletvekilleri Süleyman Sarıbaş, Mehmet Sait Armağan, Mehmet Eraslan ile birlikte ANAP`a katılmıştı. Mumcu, kongrede ANAP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamadan önce AKP`de kendisini destekleyen son isimleri de istifa ettirecek. Hafta içinde Mumcu ile birlikte hareket eden Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ile Muğla Milletvekili Hasan Özyer`in AKP`den istifa etmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Mumcu`nun istifasından bu yana Grup toplantıları dahil hiçbir partiyle ilgili hiçbir etkinliğe katılmayan ve ``gidici`` gözüyle bakılan iki milletvekilinin, istifalarının ardından kongre sırasında ANAP`a katılarak Mumcu`nun Genel Başkanlığına destek olmaları planlanıyor.

Erkan Mumcu`nun bu iki isim dışında parti politikalarından rahatsızlık duyan AKP`li yaklaşık 10 milletvekiline siyaseti birlikte yürütme önerisi götürdü. Ancak bu milletvekillerinden Mumcu`ya, ``Siz kongrenizi yapın. ANAP`ın başına geçin. Toplumun ilgisini görelim öyle konuşalım`` yanıtı geldi.

ANAP 10 VEKİLLE TEMSİL EDİLECEK

Erkan Mumcu, ANAP kongresi öncesinde AKP`lilerin yanı sıra CHP`deki rahatsız milletvekilleriyle de temas başlattı. Mumcu, kongre öncesinde CHP`den en az 2 milletvekilinin istifa ederek ANAP`a katılacağı, Mumcu`nun genel başkan seçilmesinin ardından ANAP`ın halen 4 olan Meclis`teki sandalye sayısının 10`a çıkacağı hesabını yapmaya başladı.

MİLLİYETÇİ CEPHE

Bu arada Mumcu`nun adaylığıyla AKP ve CHP`den istifa edeceklere ilişkin beklentilerin artması, AKP yönetiminde yeni bir değerlendirmeyi gündeme getirdi. AKP yönetimi, Mumcu liderliğindeki ANAP için, ``Bizdeki milliyetçi milletvekilleriyle yola çıktılar. Mumcu ANAP`ın başına geçince MHP ile ittifak arayacaklar. Bütün amaç, yükseltilen milliyetçi dalga. Mumcu yeni milliyetçi cephenin lideri olacak`` senaryosunu işlemeye başladı.

ANKA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 17:21:23
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 18:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?