18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP’den Org. Özkök’ün açıklamalarına övgü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün yaptığı değerlendirmenin ’’aklı selimin toplamı’’ olduğunu ifade ederek, ’’Böylesine aklı selim bir devlet adamına sahip olduğumuz için mutluyum’’ dedi.
Fırat, Parlamento’da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Özkök’ün konuşmasını dikkatle dinlediğini ve okuduğunu söyledi. Özkök’ün değerlendirmeleri için ’’Bence aklı selimin toplamıydı’’ diyen Fırat, kendisini tebrik ettiğini belirterek, böylesine aklı selime sahip bir devlet adamına sahip olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye’de bir çok tehlike bulunduğuna işaret eden Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’İrtica da bu tehlikelerden biridir. Hükümetin görevi de bunların üzerine gitmektir. Türkiye’ye yönelik her türlü yıkıcı faaliyetin üzerine gitmekte kararlıyız. İrtica da bunlardan biridir.
Var ise böyle tehlikeler, iktidar, yargı ve diğer kurumlar bunların üzerine gider. Devletin kendini koruma mekanizması vardır. Ve bu mekanizma canlı olarak işlemektedir.
Ek tedbirlere de ihtiyaç yoktur. Zaten tedbirler en üst noktada uygulanmaktadır.’’ Dengir Mir Mehmet Fırat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök’ün değerlendirmelerinin kısa bir dönemi kapsamadığını, 85 yıllık cumhuriyet dönemini kapsayan bir genel değerlendirme olduğunu söyledi.
Fırat, devletin kendini koruma refleksinden söz ederken derin devleti mi ima ettiği yolundaki bir soru üzerine, ’’Hayır. modern devlette derin ya da sathı devlet yoktur. Devletin kendini koruma refleksi vardır. Bunu derin ya da sathı diye değerlendirirseniz devlet anlayışına zaaf getirirsiniz’’ dedi.

’’YOLSUZLUKLARLA MÜCADELEDE TAVİZ YOK’’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, bir başka soruyu yanıtlarken de yolsuzluklarla mücadelede hiç taviz vermediklerini söyledi. AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’in adının beyaz enerji operasyonunda geçtiği yolundaki iddialara ilişkin olarak da Fırat, ’’çirkin siyaset veya muhalefetin argümanı olarak düşünüyorum’’ ifadesini kullandı. Yolsuzlukların sıfırlanması isteniyorsa devletin tüm ekonomik ilişkilerden çekilmesi ve Türkiye’deki tüm dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini ifade eden Fırat, ancak CHP’nin bunun için gerekli anayasal değişikliğe yanaşmadığını söyledi. Fırat, ’’CHP ’olur’ desin hemen yarın tüm dokunulmazlıkları sınırlandırılmasına hazırız’’ diye konuştu.

YARGISIZ İNFAZ YAPILMAYACAK

Fırat, ne hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya ne de bir başkası için yargısız infazda bulunmayacaklarını ifade etti. Fırat, ’’Birileri yazdı, söyledi diye birilerini partiden atsaydık, üyeliğini düşürseydik partide adam kalmazdı. Cemal Kaya onurlu bir hareket yapmıştır. Yargı beraat ettirirse onurlu bir üyemiz olarak devam edecektir. Eğer ceza alırsa da zaten tüzüğümüz gereği üyeliği otomatik olarak düşecektir’’ dedi.
Fırat, AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar’ın, ’’Milletvekilinden, genel başkanıyla ilişkisinde şeyh ile müridi arasındaki ilişki bekleniyor’’ şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, ’’Sistem hoşuma gitmiyorsa, değiştirme konusunda bir çabam yoksa istifa müessesesi diye bir şey vardır. Üstelik bu tek taraflıdır. Yeri gelmişken söyleyeyim, milletvekilliğinden istifada Meclis’te oylama yapılmasını da doğru bulmuyorum. İstifa herhangi bir oylamaya gerek olmaksızın yapıldığı an geçerli olmalıdır’’ görüşünü dile getirdi.
Dengir Mir Mehmet Fırat, İncirlik Üssü’nün AB’nin kullanımına açılması konusunda hükümetin TBMM’ye bilgi verip vermeyeceği yolundaki bir soru üzerine de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün önemli her konuda Meclis’e de anamuhalefet partisi lideri Deniz Baykal’a da bilgi verdiğini söyledi. Fırat, ’’Ancak muhalefet sadece bilgi değil karar verme yetkisi de istiyor. Bu halk, karar verme yetkisini AK Parti’ye verdi. İktidar da gerekli kararları almaya muktedirdir’’ dedi.
Fırat, basın toplantısında ayrıca AB’ye karşı olanların Türkiye’nin 17 Aralık’ta tarih almasını da bir türlü içine sindiremediğini ifade etti. Fırat, AB’ye karşı olan güç odaklarının, Türkiye’nin AB’ye girmesini engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 18:19:06
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 18:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?