20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AKP'li 5 vekil: Musul suikastinde ABD'nin sorumluluğu büyük

Bugüne kadar Irak'ta yaptığı temaslar sayesinde özellikle Irak'ın kuzeyini ve Musul güzergahını iyi tanıyan bazı milletvekilleri, beş Türk güvenlik görevlisinin şehit edilmesinde ABD'nin sorumluluğunun büyük olduğunu düşünüyor.

ANKA'nın görüşüne başvurduğu ve adının açıklanmasını istemeyen söz konusu milletvekilleri, 17 Aralık'ta beş Türk Özel Harekatçının Musul yakınlarında şehit edilmesini değerlendirirken, ABD'nin konumuna işaret ettiler.

Söz konusu gruptan AKP`li bir milletvekilinin konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

"Habur kapısına kimliğin nasıl bildirildiği önemli, ancak 'güvenlik görevlisi' diye belirttikleri için silahları mühürlü kutuya konmuş olmalı Burada emniyetin de ihmali var gibi. Diğer güvenlik mensuplarının ise silahlarını bu şekilde teslim ettiğini bilmiyoruz, etmez. Musul'a 23 kilometre kala yaşanan bu saldırı anı öncesine kadar ekip çok sayıda peşmerge kontrol noktasından geçmiş. Oralarda da 'Türk güvenlik görevlisi` diye kaydettirilmişse, bir yerlere istihbarat verilmiş olabilir."

Musul'da Amerikan şirketlerinde 2 bin civarında Türk çalıştığını, ABD'nin lojistik desteğini kesmek isteyen radikal unsurlar veya PKK/Kongra Gel'in, kendisini güvenlik görevlisi diye tanıtan konvoya saldırmış olabileceğini belirten Milletvekili, "Bu bölgede Amerika'nın bilgisi olmadan bu tür eylem yapılamayacağını söylemek de mümkün, ama bu iki ülke arasındaki ilişkilere fayda getirmez. Önemli olan burada olayı soruşturan ABD görevlilerine Türk görevlilerinin de katkıda bulunması, çünkü onların önem vermediği bir unsur Türkiye için önemli olabilir" dedi. Milletvekili şöyle devam etti:

"Biz de orada çeşitli temaslarda bulunduk, güvenlik ve istihbarat elemanlarımızla görüştük, saldırıyı yapanlar kullanıldıklarını dahi bilmeden buna alet olmuş olabilirler, çünkü saldırının zamanlaması çok önemli. Birileri ABD ile ilişkilerin bozulmasını istemiş de olabilir. Çünkü olaya bakıldığında '350 metre ötede Amerikan askerleri varken böyle bir saldırı nasıl yapılabilir, o zaman ABD'nin haberinin olmaması zor' demek de mümkün?"
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 12:11:23
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 13:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?