18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP'li Burhan Kılıç:'plajlarda zina yapılıyor'

Zina tartışmaları iyice alevleniyor... Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya Milletvekili Burhan Kılıç, katıldığı bir yerel televizyon programında plajlarda zina yapıldığını ileri sürerken, iki evliliği savundu. Kılıç, bir gece yarısı plajda gezerken zina yapanları görünce utandığını belirtti.

AKP’nin Türk Ceza Yasası’nda değişiklik yapılarak, zinanın da suç sayılmasını istemesi ile başlayan tartışmalar nedeniyle Antalya’da yayın yapan yerel VTV Televizyonu’ndaki programa katılan Burhan Kılıç, "Bizim örf ve adetlerimiz önemlidir’’ dedi. Kılıç, Türk milletinde dünya ülkelerinde olmayan güzel hasletler bulunduğunu belirterek, "Bunları kesinlikle korumalıyız. Mesela benim dedem iki evliymiş. Benim eniştem var şimdi iki evli. Şimdi birisi kayıtlı birisi kayıtsız. Şimdi birisi şikayet etse suçlu konuma düşerler. Şikayeti kendilerine bırakıyoruz. Şikayet olmazsa bir şey yok. Eşlerden biri şikayet ederse işte o zaman anlaşacak, iyi geçinecek’’ dedi.

Milletvekili Kılıç, "Zina yapan kadın ve erkek hapis yatmalı mı?’’ sorusuna ise, "Yatmalı ikisi de yatmalı. İkisi de cezasını çekmeli’’ yanıtını verdi. Kılıç, bir başka soru üzerine, Antalya Lara’daki bir yerleşim bölgesinin adını vererek şöyle konuştu;

"Örnekköy’e gidemiyoruz. Plajlara gidemiyoruz. Akşamları gidin bakın bakalım Konyaaltı’na. Bir gezin. Ben saat 23.30 gibi şöyle bir sahili gezeyim dedim. Deniz kenarından yürüdüm. Bilemiyorum ama evli olan eşiyle bu işi evde yapar. Ben de utandım. Kim olduğunu da bilmiyorum gece yani. Bu olay ahlaki mi yani sizce? Biz üzerine gelmişiz, uygusunsuzun üzerine. Görmedik. Sonradan farkettik. Utandık biz. Şimdi, onları suçüstü yakaladık deseniz belki eşidir. Bu da şık değil yani. Bizim ahlaki değerlerimiz şu anda yavaş yavaş gidiyor. Evli çocuklarıyla beraber nikah kıydırıyor vatandaşlarımız. Çocuklarıyla geliyorlar belediyelerimizde nikah kıydırıyorlar. Biz şimdi bunlarla onları da, kadınları da güvence altına almış oluyoruz.’’

AKP Antalya Milletvekili Burhan Kılıç’ın, "Konyaaltı sahilinde zina yapılıyor’’ sözlerine ilk tepki Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten geldi. Bir milletvekilinin bu şekilde konuşmasının ne kadar doğru olup-olmadığını halkın takdirine bıraktığını belirten CHP’li Böcek, "Eğer böyle bir şey varsa Antalya’nın emniyet müdürü ve amirleri var, onlar görevlerini yapar’’ dedi. Yaz aylarında Antalya’nın nüfusunun ikiye katlandığının ifade eden Böcek, "Asayiş yönünden sıkıntılar olmuş olabilir. Fakat bunu şikayet etmek yerine çözüm üretilmeli. Ayrıca dünyaca ünlü bir plajımızı zina yuvası halinde göstermek haksızlıktır’’ diye konuştu.

Soru-cevaplar

PROGRAM sunucusu Ali Buldu’nun sorularına AKP’li Burhan Kılıç’ın verdiği yanıtlar şöyle:
* Ali Buldu: Son günlerde sık tartışılan zina konusu var. Sizin bu konuda görüşünüz ne?
- Burhan Kılıç: Bizim örf ve adetlerimiz önemlidir. Hakikaten dünya ülkelerinde olmayan güzel hasletlerimiz var. Bunları biz korumalıyız. Kesinlikle korumalıyız. Mesela benim dedem iki evliymiş. Benim eniştem var şimdi iki evli. Şimdi birisi kayıtlı birisi kayıtsız.
* AB: Meclis’te de var. Belediye başkanları da böyle iki evli.
- BK: Şimdi birisi şikayet etse suçlu konuma düşerler. Eşlerden birisi, yani şikayeti kendilerine bırakıyoruz. Şikayet olmazsa bir şey yok.
* AB: Yarın öteki hanım bir şeye canı sıkılınca şikayet ederse ne olacak?
- BK: İşte o zaman anlaşacak. İyi geçinecek.
* AB: Zinaya böyle mi bakıyorsunuz? Hapis cezası mı yatmalı erkek veya kadın?
- BK: Yatmalı, ikisi de yatmalı. İkisi de cezasını çekmeli.
* AB: Konumuzla ilgisi olmasada ilk yapacağınız iş genelevlerini kapatmak olmalı? Çünkü orada yapılan işin adına başka ne denir?
- BK: Bununla ilgili demogojiye girmek istemiyorum ama, içeriğini de bilmiyorum ama, bizim zina ilgili görüşümüz serbest olduğundan dolayı, hep şikayetçisiniz. Örnekköy’e gidemiyoruz. Plajlara gidemiyoruz. Akşamları gidin bakın bakalım Konyaaltı’na. Bir gezin.
* AB: Plajda ne olacak ki?
- BK: Akşamları gidin bakın bakalım Konyaaltı’na. Bir gezin.
* AB: Zina mı yapılıyor orada?
- BK: Valla anlayışınıza bağlı. Sizin anlayışınıza bağlı.
* AB: Yani sizce kolkola olmak zina mı?
- BK: Kolkola olmak farklı.
* AB: Zinanın anlamı cinsel ilişkidir. Konyaaltı sahillerinde cinsel ilişki mi yaşanıyor.
- BK: Ben akşam şöyle bir sahili gezeyim dedim. Deniz kenarından yürüdüm. Bilemiyorum ama evli olan eşiyle bu işi evde yapar.
* AB: Onlar orda mı yapıyordu?
- BK: Orda yapıyordu. Ben de utandım. Kim olduğunu da bilmiyorum gece yani.
* AB: Normal mi bu? Bu olay örf ve adetlere aykırı tabii.
- BK: Bu olay ahlaki mi yani sizce. Ben sahilde yürüyelim dedik gece 11.30- 12.00’ye geliyordu. Biz üzerine gelmişiz uygunsuzun üzerine... Sonradan farkettik. Utandık biz.
* AB: Peki yasada olsa ne yapacaksınız onu. Şikayet mi edeceksiniz? Karşılıklı cezaevine mi girecekler?
- BK: Şikayet ettiğiniz zaman öyle olacak. Şimdi onları suçüstü yakaladık deseniz, belki eşidir. Bu da şık değil yani. Bizim ahlaki değerlerimiz şu anda yavaş yavaş gidiyor.
* AB: Aslında bunu anayasaya koymadan ahlaki değerler zaten yürürlükte. Gönüllerde suç zaten. Resmi suç olmasada gönüllerde suç zaten. İnsanı kınadıktan sonra toplum içine çıkamaz zaten.
- BK: Evli çocuklarıyla beraber nikah kıydırıyor vatandaşlarımız. Çocuklarıyla geliyorlar belediyelerimizde nikah kıydırıyorlar.
* AB: Şimdi onlarda suç işlemiş oluyorlar.
- BK: Biz şimdi bunlarla onları da, kadınları da güvence altına almış oluyoruz.
milliyet gazetesi
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 14:55:08
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 14:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat korkut IP: 88.250.17.xxx Tarih : 29.01.2008 18:44:42

genclik zina yapıyor sizler ayakta uyuyorsunuz sunu anladımki kötü olmadıgımdan benim devlet yerinde hakkımı yediler bu adalet mi sizce benim sucum insan gibi calısmak birde fakir oldugumdan kaybettim o kadar ilgili kuruluslara sikayet ettim fakir oldugum icin hakkımı yediler bu türkiyeye ibret olsun demekki hakkımızı yedirtmemek icin zina yapmak lazımmıs kötü olmak lazımmıs ben insan oldugumdan kaybettim bundan sonra yapacagım saygılar sunarım