18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP’li Küçükali de istifa etti

AKP İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, partisinden istifa etti. Küçükali’nin istifasıyla AKP’nin sandalye sayısı 363’e düştü.

Isparta Milletvekili Erkan Mumcu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi ve AKP’den ayrılmasından sonra AKP’den istifalar sürüyor.

Arena programında şahsıyla ilgili bazı yolsuzluk iddialarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, Erdoğan ve parti yönetimini suçlayarak AKP’den istifa etti.

Göksal Küçükali parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, partisinden istifasının gerekçelerini anlattı.

Süleyman Hilmi Tunahan’ın dini anlayışına yakın olduğu belirtilen Küçükali, 22 Kasım 2004 günü Arena adlı programda "asrın yağması" olarak nitelendirilen bazı yolsuzluk iddialarına ilişkin yapılan yayında kendisinin de adının geçtiğini anlatırken, bu programın ardından Başbakan Erdoğan’ın Dengir Mir Mehmet Fırat’ı arayarak hakkında tahkikat yapılıp disiplin kuruluna sevk edilmesi yönünde talimat verdiğini kaydetti.

Daha sonra MYK kararıyla ve kesin ihraç istemiyle müşterek disiplin kuruluna sevk edilen Küçükali, "Genel Başkanlığın ve MYK’nın bu tavrı tamamen hukuka aykırı ve şahsını karalamaya yönelik maksatlı ve siyasi bir linç teşebbüsüdür. Ama muvaffak olamadılar, olamayacaklar" dedi.

"TÜZÜĞE AYKIRI HAREKET EDİLDİ"

Küçükali, parti yönetiminin kendisini disiplin kuruluna sevk ederken hem tüzüğe aykırı hareket ettiğini, hem de kendisine karşı hukukun temel kurallarını hiçe sayan, insan haklarını ayaklar altına alan eylemleri kendisine reva gördüğünü dile getirdi.

Partiden kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekenlerin kendisine karşı bu eylemleri gerçekleştirenler olduğunu öne süren Küçükali, "MYK’nın bu kararına başkanlık yapan Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat bugün, enerji yolsuzluğuna adı karıştığı iddia edildiği için ’Haysiyet katliamı yapılıyor, ispat edin istifa edeyim’ diye bağırmaktadır" dedi.

Küçükali, AKP’nin kuruluşundaki bütün prensiplerine ters hareket eden, evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan, adaleti ve kalkınmayı ve demokrasiyi reddeden, kişisel kaprislerin, kinlerin, hırsların ön plana çıktığı bir parti olduğunu ifade etti.

1 MART TEZKERESİ

Küçükali, iki yıl önce 1 Mart tezkeresine karşı çıktığı için disiplin kuruluna sevk edildiğini ancak ihraç kararının çıkmadığını, 1 Mart’ta istifa kararını açıklamasının manidar olduğunu dile getirirken, istifa için bugünü beklemesini ise şöyle açıkladı:

"Ben hakkımdaki bütün asılsız iddiaları belgeleri ile çürüttüm ve müşterek disiplin kuruluna savunmamı verdim. Disiplin kuruluna savunmamı verdikten sonra ’hakkımda bir delil var mı? Varsa onlara da cevap vereyim’ diye sordum. Başkan ve heyettekiler ’yok’ dediler. Sırf müşterek disiplin kuruluna sevk edilmiş olmakla, savunma yapmadan, adeta kaçarcasına partiden istifa etmek siyasi ahlakımla bağdaşmazdı. Bu nedenle savunmamı vermiş olmanın huzuruyla AKP’den istifa ediyorum. Ve AKP yönetimini kendileri ile vicdanları ile kul hakkını hiçe sayan sorumlulukları ile baş başa bırakıyorum."

"MUMCU İLE GÖRÜŞMEDİM"

Küçükali, bir süre önce bakanlık görevinden ve AKP’den isitfa eden Erkan Mumcu ile herhangi bir görüşmesi olmadığını kaydederken, DYP’ye gidip gitmeyeceği yolundaki bir soruya da "hayır" yanıtını verdi.


MECLİS’TE SON DURUM

Küçükali’nin istifasıyla AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 363’e düştü. Meclis’te son durum şöyle:


AKP: 363

CHP: 170

BAĞIMSIZ: 9

DYP: 6

Halkın Yükselişi Partisi: 1

BOŞ: 1

Toplam: 550

ANKARA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 12:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süreyya bodrumbelasi63 IP: 81.215.116.xxx Tarih : 2.03.2005 17:02:22
hazir istifalar başlamışken... gitmek isteyen başka sayın vekillerim,iz varsa.. lütfen buyursunlar sıcak sıcağına kapı soğumadan cıksınlar... ya bunlar ne zanediyorlar kendilerini anlamadım.. ben bu işten zaten anlamamda.. tek bildiğim benim bu ve cocuk bile bunu biliyor ama onlar herhalde anlamıyor.. efendim sayın mumcu buyuraydı genel secime kendisi anap genelbaşkanı olarak girseydiya secıme .. görseydik kac oy alacaktı.. sayın kücük ali ..v.s diğer gidmis olan ve gidecek olan vekiler bu muhalefet partidekiler icinde gecerlidir.. herkes şunu bilsin ver gercekten anlasın ben gördüm ve yaşadım en cahilinde ve akılısında bunu gördüm.. genel secimde kimse ama hicbir kimse aday olan sayın vekillerimize göre oy atmadı vermedı ..akp.. .....sadece... sayın recep tayip erdoğan adına verildi oylar... ha bundan sonraki genel secimde tabiiikiii... sayın vekil adaylarına görede oylar atılacaktır.. bu sever vekil isimler ön planda bile olacaktır... cünkü daha icratı olmayan bir .. akp.. tabiki tüm oylar sayın genel başkan adına verileceti.. bu bazi vekiller zanediyorlarki kendi şahıslarıyla aldılar oyları.. yok öyle cey.. isteyen istediği yere güle güle gitsin.. kendine güvenen temiz olan vatanını miletini seven bu evde kalır varsa ufak defek tamırat tadılat neyse kırık cıkıklar onları elbirligi ile düzeltilir.. bu saaten sonra bukadar yol almışken neoluyor evden kacmalar ne olacak hemde kacsalar ne ve kime ne olacak kendilerinden başka kimse zarar görmez.. bu eve baştan zaten ters düşen kişilerin zaten alınması onların değil aslında onlara bir şans verenlerde... bu yüzden ne onlar nede bizler üzüldük evi terk edenlere. daha bir kac kişi var bekledigiimiz onlar giderse bence ..akp...evi yeniden gercek huzura ve ev havalndıktan sonra daha sağlıklı baştaki icrat ve heycanını geri kazanacaktır... saygılar..