23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP’li Torun'dan ABD'yi kızdıracak açıklama

Beyaz Saray, ABD karşıtlığı konusunda AKP’yi yakın izlemeye alırken TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun AKP’li üyesi Cavit Torun’dan Başbakan Erdoğan’ı zor durumda bırakacak açıklamalar geldi. Torun "Dün Saddam’ın zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelen Iraklılar, bugün de ABD zulmünden kaçarak bize geliyorlar. Zalimler değişmiyor; ismi Saddam veya Bush fark etmiyor" dedi.

Ayrıntıları Cumhuriyet gazetesinin haberinden alıntılayarak aktarıyoruz:

Alman Protestan Kilisesi’nden bir heyet, dün TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nu ziyaret etti. İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden AKP’li Cavit Torun, Irak konusunda "Zalimler değişmiyor; ismi Saddam veya Bush fark etmiyor" dedi.

Torun, "Son zamanlarda Diyarbakır’da, Protestan Kilisesi’nin faaliyetlerini arttırarak özellikle Alevi gençler üzerinde yoğunlaştığını ve onları Hıristiyanlığa kazandırmaya çalıştığını" da söyledi.

Van, Mardin ve Diyarbakır’da çeşitli incelemelerde bulunan heyetin ziyareti sırasında, Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış bulunamadığı için sözcülüğü Diyarbakır Milletvekili Torun yaptı.

Torun, "Türkiye’nin Doğu ile Batı arasında asırlardır her din ve kültüre kucak açmış bir ülke olarak bugün de bu konumunu sürdürdüğünü" söyledi.

Torun sözlerini şöyle konuştu:

"Türkiye bu konumunu sürdürürken, bölgede zulüm de devam ediyor. Geçmişte Saddam zulmünden kaçarak gelenlere kucak açtık ve ekmeğimizi paylaştık. Bugün de değişen bir şey yok. Dün Saddam’ın zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelen Iraklılar, bugün de ABD zulmünden kaçarak bize geliyorlar. Zalimler değişmiyor; ismi Saddam veya Bush, farketmiyor."

CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 13:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar bübül IP: 81.213.244.xxx Tarih : 15.06.2005 22:05:55
Doğruya ne denir. alkışlayacak ellerimiz ve gücümüz olsa hep birlikte alkışlamazmıydık!!!!!! dörtbir yerden kaçanlar hep anadoluya geliyor. gürcü, çerkez,yahudi,bulgar,çeçen vb.bunlar kimlerin zülmünden kaçtılar dersiniz!!! sözde medeni olmayanlardan mı?..... yoksa dünyanın her bir yerine medeniyet götürdüklerini iddia eden medeni ülkelerin mi?