20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AKP'li Türkeş ilk kez konuştu

Ak Parti, 12 Haziran 2011’de yapılacak genel seçimlere gireceği milletvekili adaylarını tanıttı. AK Parti’nin Sütlüce’deki İl Başkanlığı binasında yapılan tanıtım toplantısına hemen hemen tüm milletvekili adayları katıldı. Milletvekili adayları arasında emekli Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal da vardı. Ünal, adaylığının eleştirilip eleştirilmediği sorusuna “Çok yoğun bir ilgiyle karşılaştım. İlgiden memnunum.” derken, Balyoz soruşturmasıyla ilgili olarak “İnşallah yargı süreci kısa zamanda tamamlanır.” cevabını verdi.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINA YOĞUN İLGİ
Milletvekili adayları arasında en çok ilgiyi gören Alparslan Türkeş’in ikinci eşi Seval Türkeş’ten olan küçük oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, eski futbolcu Hakan Şükür, Emekli Hava Pilotu Tümgeneral Şirin Ünal, Avrupa Birliği Genel Sekreteriyken istifa eden Volkan Bozkır ve eski İstanbul İl Başkanı Metin Külünk gördü.

ADAY ADAYLARINA ÖZEL KALEM VE AJANDA
Milletvekili aday adayları Ak Parti İl Başkanlığında Kurulu masalara giderek, isimlerinin yazılı olduğu dosyalara imza attı. Ardından görevliler imza atan milletvekili adaylarına mavi bir poşette bulunan deri çanta ve isimlerinin yazılı olduğu kalem ile ajanda verildi. Hediyelerini alan milletvekili adayları daha sonra programını yapılacağı salona girdi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI EMEKLİ ASKERDEN BALYOZ YORUMU
Milletvekili adayları arasında emekli Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal da vardı. Ünal'a emekli bir asker olarak neler katacağına ilişkin bir soruya cevap verdi. Ünal, “ Bunlara programın işleyişi içinden ileride konuşuruz. Şu anda ferdi olarak bir şey söylemem mümkün değil. Kolektif çalışacağız “ dedi. Balyoz soruşturması da sorulan Ünal, “ Bu yargı süreci devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda sonuçlanır. “ diye konuştu. Yargılananlar arasında komutanlar olup olmadığı sorusuna Ünal, “Bazı komutanlarımız var. İnşallah yargı süreci en kısa zamanda tamamlanır “ ifadesini kullandı. Ak Parti’den aday olmasının eleştirilip eleştirilmediği sorusuna ise Ünal, “Çok yoğun bir ilgiyle karşılaştım. Kimseye bir kelimede söylemedik. İlgiden memnunum” şeklinde konuştu. Ülkeye hizmet devam etmek için siyaset atıldığını söyleyen Ünal, kimden teklif geldiğine yönelik bir soruya , “Biz buraya İl Başkanımıza müracaatımızı yaptık. Ondan sonraki süreç, yönetmeliklere uygun olarak gelişti“ diye konuştu.

"SPOR BAKANI ADAYI DEĞİLİM"

Gazetecilere konuşan eski Milli Futbolcu Hakan Şükür, “Ben başarılıydım. Örnek bir sporcu duruşu sergilemeye çalıştım. Siyaset dünyasında da polemiğe girmek tavrım olmadı . Umarım bu yarış güzel geçer. Ülkemiz oldukça demokratik bir seçim süreci yakalar inşallah“ dedi. Şükür’e, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olmak isteyip istemediği de soruldu. Şükür, “ Ben milletvekili adayıyım. Spor bakanı adayı değilim. Onun için milletvekili olmak için listede bir yerim var. Böyle bir teveccüh göstermişler. Elimden ne gelirse yapacağım. Yer hiç önemli değil en alt üst ya da en üst diye bir kavram da yok. Makam sevdam hiç olmadı. Allah bana en güzel yerleri nasip etti “ diye konuştu.

“İKİ TÜRKEŞ OLURSA ÇOK GÜZEL OLUR”
Bu arada MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş programa verilen arada salona girdi. Türkeş, sorulan sorulara yanıt vermekten kaçındı. Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun yanına gelmesiyle sorulara cevap vermeye başlayan Türkeş, “MHP’den böyle bir teklif gelmedi” dedi. Türkeş mecliste iki Türkeş olacağının hatırlatılması üzerine, “Olursa çok güzel olur.” yanıtını verdi. Milletvekili aday adaylığındaki sırasını beğenip beğenmediği sorusuna ise, “ Beğendim" dedi. Türkeş, “ Kameralardan kaçıyor musunuz ?” sorusuna “Yok zaten bugün de çıkabilirdim zaten “ dedi.

Bu sırada Babuşçu ise espri yaparak “Çok da yakışıklı bir arkadaşımız“ diye konuştu. “Meclise gittiğinizde ilk yapacağınız iş ne olacak ?" sorusuna Türkeş, “Yemin edeceğim“ diyerek güldü.
 

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 16:38:38
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 16:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?