18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP'li vekil devlet dairesini bastı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ve 5 arkadaşı, önceki gün 10.35 sıralarında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Toprak Reformu Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Toplulaştırma ve Dağıtım Daire Başkanı Gürsel Küsek’in odasını bastı.

Bakanlık bürokratlarına göre olay şöyle gelişti:

Telefonda tartıştı

Ramazan Başak, 10.00 sıralarında Küsek’i telefonla arayıp Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki toplulaştırma işlemleri nedeniyle hizmet sözleşmesi yapılacak kişilerle ilgili talebini iletti. Küsek, “Bunun belli prosedürü var sayın vekilim” deyince ikili arasında tartışma çıktı. Başak, telefonu, “Sen zaten telefonuma da çıkmıyorsun. Bekle ulan oraya geliyorum” deyip kapattı. Küsek, bu sözleri önemsemeyip üstlerine haber vermedi. Ancak 35 dakika sonra Başak ve 5 arkadaşı daire başkanlığını bastı, sekreteryayı geçerek şiddetle kapıyı açıp içeri girdi.

Belinde silah

Belinde silah olduğu ileri sürülen Milletvekili Başak, “Sen kimsin ulan, biz kendi işimizi kendimiz de çözmesini biliriz” dedi. Başkan Küsek’in yanıt vermesi üzerine arbede yaşandı. Bu sırada sekreteryada bulunanlar durumu arkadaşlarına iletti. Biri kadın iki kamu görevlisi ile taşeron firmada çalışan çaycı odaya geldi. Arbedeye tanık olan bu görevliler araya girmek istedi ancak Başak’ın arkadaşlarının şiddetiyle karşılaştı. Kamu görevlileri, şiddete yumrukla karşılık verdi. Başak’ın arkadaşları, odadaki demir askılığı görevlilerin üzerine fırlattı. Askılık, kadın görevlinin göğsüne, erkek görevlinin ayağına gelip yaraladı. Aynı arbedede çaycı da ayağından iz bırakacak darbe aldı. Bütün bu süreçte arbedenin içinde olan Başak da yumruğa maruz kaldı.

Arbedenin büyümesi üzerine Genel Müdür Hacı Duluklu olay yerine geldi. Duluklu devreye girerek Başak’ı odasına götürdü, çay ikram etti ve şunları söyledi:

“Sayın milletvekilimiz, bizim burayı bilen birisiniz. Daha önce de sizinle Suruç’taki toplulaştırma üzerine çok kez konuştuk. Benim telefonum her zaman size açık. Neden daire başkanına geldiniz, keşke bana gelseydiniz. Devlette işlerin nasıl yürüdüğünü siz de biliyorsunuz, sisteme bağlıyız. İstediğimizi yapamayız.”

Şikayet etmeyin

Başak, Duluklu’dan özür dileyerek kurumdan ayrılırken, tartıştığı tüm görevlilerin adlarının tespitini istedi. Bu sırada olay Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte Pakistan’da olduğu için, Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları’na iletildi. Müsteşar, konuyu Eker’e, bakanın da parti yönetimine ileteceğini belirterek, kimsenin polise şikâyette bulunmamasını istedi. Olay bu nedenle polise intikal ettirilmezken, konuyla ilgili tüm personelin bilgisi alındı.

Barış için gittim

Milletvekili Ramazan Başak, olayla ilgili şöyle dedi: “Orada önemli birşey yok, öyle arbede falan yok. Üç-dört aydır devam eden, birinin talebi ile ilgili konu. Danışmanımın telefonlarına çıkılmıyor, onu gönderdim. Bir elemanla tartışma olmuş. Sonradan ben de gidip onları barıştırdım. Genel Müdür de geldi. Konu kapandı, gitti. O eleman danışmanıma biraz densizlik etmiş. Bu eleman daire başkanı falan da değil.”

Şanlıurfa’da da Emniyet Müdürlüğü’nü basmıştı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, geçen yıl mart ayında yakını Şıh Müslim Öncel’in Şanlıurfa’da yapılan tefecilik operasyonu kapsamında gözaltına alınması üzerine emniyet müdürlüğünü basmıştı. İddiaya göre Başak, yüksek bir ses tonuyla yakınının nasıl gözaltına alındığını sordu. Tartışma devam ederken Başak, polis memurlarının Öncel’in üzerinden çıkanları bıraktığı amir masasındaki ruhsatsız silahı alarak beline koyup buradan ayrıldı. Bunun üzerine soruşturma savcısı, görevli memurlara tutanak tutulması talimatı verdi. Savcı operasyonla ilgili dosyayla birlikte Başak’a ilişkin ayrı bir fezleke hazırlayarak milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve baskın fiilinden adli yargılamaya tabi tutulmasını istedi. Fezleke daha sonra TBMM’ye gönderildi.

Sert bir tartışma dönünce bakacağım

CUMHURBASKANI Abdullah Gül’ün Pakistan gezisine katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, “milletvekili baskını”yla ilgili, “Arbede yaşanmış, yaralanan görevliler olmuş” anımsatması üzerine, “Arbede demeyelim de sert tartışma yaşanmış. Bana bildirdiler. Bir şeyler olmuş. Ankara’ya dönünce duruma bakacağım” dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 10:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?