23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP’li vekilden ’kumarhane’ önerisi

AKP Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu, Türkiye`nin turizm gelirlerini artırması için belli yerlerde kumarhaneleri yeniden açma önerisinde bulundu.

Terzibaşıoğlu, ANKA`ya konuyla ilgili görüşlerini açıklarken, İstanbul`dan turizmin değerleri açısından yeterince yararlanılamadığını söyledi.

İstanbul`un dünyanın en güzel şehirlerinden biri ve tarihi eserlerinin yanı sıra denizi de olduğunu anlatan Terzibaşıoğlu, diğer başkentlerle kıyaslandığı zaman Prag ve Viyana`dan çok üstünlükleri bulunduğunu söyledi.

Terzibaşıoğlu, bugün Londra`ya yılda 10.5 milyon, Prag`a 7.5 milyon, İstanbul`a ise 3.5 milyon turist geldiğine işaret ederek, oysa İstanbul`daki müzelerin bu başkantlerden daha fazla, otellerinin de Prag ve Viyana`daki otellerle eşit olduğunu ve yeni gelen turistleri kaldırabileceğini anlattı.

Terzibaşıoğlu, İstanbul`da ``Galata Projesi`` ile bazı restarasyon çalışmaları yapılacağına dikkat çekerek, Haydarpaşa Garı`nın da otel ve alış veriş merkezi haline getirilebileceğini söyledi.

``Casinoları (kumarhaneleri) da tekrar Türkiye`de belirli yerlerde açmak lazım`` diyen Terzibaşıoğlu, ``Bu da turizmin bir kolu. Ancak bu kumarhaneler açılırken, sadece yabancıların girebilmesi içinde tedbirler almalı. Bunların kapılarından gümrük kapılarında olduğu gibi geçmek lazım. Elektronik giriş-çıkışlar olabilir. Monako Prensliği sadece bununla hayatını sürdürüyor`` dedi.

Terzibaşıoğlu, İstanbul turizmini hareketlendirmek için, birinci dünya savaşının en önemli çıkartmalarının yapıldığı Çanakkale ile İstanbul arasında günübirlik turlar düzenlenebileceğini de söyledi.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:46:40
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?