23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

AKP’li vekilden partisine Hakkari sitemi

Ankara - AKP Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan, yaşanan depremin ardından bir hükümet üyesinin Hakkari’ye gitmemesini eleştirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eleştiriye, "Fiziken orada olmak bir şey ifade etmez. Önemli olan hizmetlerin gitmesidir. Devlet üzerine düşeni yapmış, yaraları sarmıştır" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda gündemdışı bir konuşma yapan AKP Hakkari Milletvekili Zeydan, depremin ardından hükümetin bölgeye yardım yaptığını, ancak istemlerin tümünün yerine getirilmediğini söyledi. Hakkari’ye iş makineleri gönderilmesini, Sağlık Bakanlığı’ndan görevlilerin bölgeye sevk edilmesini isteyen Zeydan, "Yeni depremler olacağı söyleniyor. Vatandaş panik içinde" dedi.

Depremin ardından 8 gün geçmesine karşın "Hiçbir hükümet temsilcisinin Hakkari’ye gitmediğini" ifade eden Zeydan, "Siyaseten de olsa, Baykal gibi, bir hükümet üyesinin Hakkari’ye gitmesi lazımdı. Vilayette bir felaket var, soğuk eksi 20... Vatandaş, devleti yanında görmek istiyor. Ben ve halkımız, son derece hükümetten şikayetçiyiz" diye konuştu.

Konuşmayı yanıtlamak üzere söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, deprem sonrası bölgeye gidilmesinin değil, hizmetlerin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, "Fiziken orada olmak bir şey ifade etmez. Devlet üzerine düşen görevi yapmış, yaraları sarmıştır" diye konuştu.

CHP milletvekilleri, Zeydan’ın, CHP Genel Başkanı Baykal’ın "siyaseten Hakkari’ye gittiği" yolundaki sözlerine tepki gösterdi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 17:58:42
Güncelleme :3 Şubat 2005 Perşembe 00:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?