19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP'liler bir birine girdi

GAZİANTEP'te AKP'de İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun istifa girişimi konuşulurken, ilçe belediye başkan aday adayları için yapılan temayül yoklamasında kavga çıktı. Tekmeli kavga partililerin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

Kalender Plaza'da düzenlenen ve Gaziantep'in 9 ilçesinin AKP belediye başkan aday adayları için yapılan teşkilat yoklamasında, Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut'un başkanlığındaki heyetin huzurunda ön seçim yapıldı.

Zaman zaman gerginlik görülen temayül yoklamasında, bazı partililerin sandık başında müdahalede bulunduklarını öne sürerek şikayet etti. Bu kişiler sandık başından uzaklaşmaları konusunda anonslarla uyarıldı. Bu sırada Yavuzeli Belediye Başkanı Ali Sakar ile rakiplerinden Ramazan Çelik'in taraftarları arasında çıkan tartışma kısa sürede büyeyerek yumruk ve tekmeli kavgaya dönüştü.

Kavga, iki adayın yakınlarının da karışmasıyla büyüdü. Olaya müdahale eden sivil polis ve partililer kavgayı fazla büyümeden önledi. Daha sonra Başkan Ali Sakar ile Ramazan Çelik kürsüye çağrılarak birlikte elleri havaya kaldırılıp barış pozu verdirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yeniden aday gösterilmesine tepkisi nedeniyle istifa ettiği öne sürülen AKP Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun durumu, bugün de netlik kazanmadı.

Dün Gaziantep'e giden TBMM eski başkanı ve AKP Merkez Yörütme Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın il başkanlığında yaptığı basın toplantısında istifa söylentisi açıklık kazanırken Arınç, "Eruslu'nun bireysel davranışı oldu. Bu Ankara'ya ulaştı. Biz de kendisiyle görüşmemizde, bu hizmete devam etmesi gerektiğini söyledik.

Kendisi de bize `AKP'nin karşısında olmam' dedi. Başbakanımız da Suudi Arabistan'dan gelince bu konu oturularak konuşulacak ve hepimizin gönlünden geçen Ökkeş Eruslu ile başarıdan başarıya koşan Gaziantep tekrar yoluna devam edecek" demişti.

Eruslu ile Güzelbey daha önce de bir park ihalesi nedeniyle karşılıklı suçlamalarda bulunmuş, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu gelişmeye el koymuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 16:59:31
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 17:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?