18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

AKP'nin Uzan'a açtığı 100 milyarlık dava reddedildi

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan hakkında, Bursa mitingindeki konuşmasında AK Parti’ye hakaret ettiği iddiasıyla açılan 100 milyarlık tazminat davası reddedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yönelik hakaret iddiaları üzerine açılan 100 milyar liralık diğer dava ise ertelendi.

Uzan hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan 100 milyarlık tazminat davasının Bursa 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen bugünkü celsesine her iki tarafın avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına madde-i mahsusa tayini ve isnadı suretiyle hakaret" suçundan 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonucunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Ardından AK Parti’nin tüzel kişiliğine yönelik hakaret iddiaları üzerine Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan 100 milyar liralık diğer davaya bakıldı. Erdoğan’ın avukatı Serhat Kemal Yılmaz, Uzan’ın AK Parti’ye aktif hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını isterken, bu yönde daha önce verilmiş Yargıtay kararlarını emsal gösterdi.

1994 yılında gazeteci Engin Ardıç’ın bir yazısında SHP hakkında Sosyal Hırsızlar Partisi dediği gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildiğini hatırlatan Yılmaz, "Uzan da Adalet ve Kalkınma Partisi için (Aldatma ve Kandırma Partisi) demiştir. Bu yüzden cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.
Uzan’ın vekili Nurtekin Deniz ise suçun oluşması için gereken aktif husumetin bulunmadığını belirterek, davanın reddini talep etti.

Hakim İrfan Karakahya, davacılık sıfatı yönünden bulunması gereken aktif husumetin yokluğuna kanaat getirerek, davanın reddine karar verdi. Erdoğan’ın avukatı Yılmaz, bu kararı temyize götüreceklerini bildirdi.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 15:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?