20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

AKP'ye '84 yıllık karanlık' davası

Ulukışla Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel seçimler öncesinde Ulukışla'daki bir seçim minibüsünde yer alan "84 yıllık karanlığa son" yazısı nedeniyle, AKP Ulukışla İlçe Teşkilatı'nın 5 yöneticisi hakkında "TBMM'yi tahkir ve tezyif" suçunu işledikleri gerekçesiyle dava açtı.

Ulukışla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 28 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden önce sanıklardan Ali Uğurlu, Kamil Ünal, Mustafa Burna'nın AKP Ulukışla İl Genel Meclisi adayı, Ali Tekin'in AKP Ulukışla Belediye Başkan adayı ve Yunus Uğurlu'nun AKP Ulukışla İl Genel Meclisi yedek adayı olduğu belirtildi.

Sanıkların, minibüsün üzerinde yazılı bulunan "İktidarla el ele 84 yıllık karanlığa son" ibaresiyle, TBMM'nin açılış tarihi 1920 ile suç tarihi 2004 yılına kadar geçen dönemi karanlık olarak nitelendirdikleri belirtilen iddianamede, sanıkların bu gerekçesiyle "TBMM'ye tahkir ve tezyif" suçunu işlediklerinin tüm hazırlık evrak kapsamından anlaşıldığı bildirildi.

Sanıklar, TCK'nın "TBMM'yi tahkir ve tezyif" suçunu düzenleyen 159. maddesi uyarınca 3 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklar.

CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan ile İşçi Partisi Ulukışla İlçe Başkanı Mustafa Can, söz konusu yazı nedeniyle Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.
NİĞDE
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2004 Perşembe 18:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?