27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Akrabaları Kalkındırma Partisi

Kırşehir AKP İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Olgun, Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ı eleştirerek partisinden istifa etti.

Olgun, Çalışkan'ın partiye akrabalarını doldurduğunu ileri sürerek "Sayın milletvekili AKP'yi Akrabalarını Kalkındırma Partisi yapmıştır" dedi. Milletvekili Çalışkan ise, Olgun'un konuyu saptırdığını, kendisi de dahil Akçakent'te herkesin akrabası olduğunu, kim aday olursa olsun farketmeyeceğini savundu.

İstifasının ardından aynı zamanda kendi köylüsü olan Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ı eleştiren Ahmet Olgun şöyle konuştu:

"Sayın Milletvekili Abdullah Çalışkan, ilk icraat olarak ilçe başkanlığı seçimini iki kez iptal ettirmiş, Kırıkkale'de ikamet eden halasının oğlunu zoraki ilçe başkanı yapmıştır. Halasının oğlunun birini yönetime getirmiş, birini ise İl Genel Meclis Üyesi yapmıştır. Ayrıca Akçakent Belediye Başkan adaylığına ise ilçede kimsenin tanımadığı akrabası olan bir kişiyi getirmiştir. Sayın vekil bütün Akçakent'i karşısına alarak, halka rağmen adaylar belirlemiştir. Bunu yaparken de Akçakentlileri hiçe saymıştır. Milletvekili, akrabalarının değil herkesin vekili olmalıdır. Bu yaşananlar partimize ciddi zararlar vermiştir. Herkes kaderine terk edilmiştir. Partiye çalışanlar dışlanmıştır. Bu durumu partimizin genel başkanına da ileteceğiz. Tüm bu nedenlerle çok sevdiğim partimden üzülerek istifa ediyorum. İlerleyen günlerde de bazı önemli açıklamalarım olacak."

`OLGUN DA AKRABAM ÇARPITIYOR'

AKP Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ise, partiden istafa eden Ahmet Olgun'un akrabası olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Akçakent'in hepsi benim akarabam. Kim aday olsaydı sonuçta benim akrabam olacaktık. Demokrat Parti'nin adayı da benim akarbam. Akçakent küçük bir yer olduğu için herkes birbiriyle akraba. Bu arkadaş konuyu çarpıtıyor"

Vatan
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 15:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
homurlu40 IP: 88.228.17.xxx Tarih : 6.02.2009 15:18:12

bizimkilerinın adı mıllet vekılı..kımseyı temsıl ettıgı yok.karnı doysun yeter.biseler yapsalarda yaptı desek bari oda yok..laf la peynır gemısı yurutuyorlar ıste.