20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Aksoy: Ana para borcumuz 240 milyon dolar

Eski İktisat Bankası'nın hakim ortağı Erol Aksoy, borcunun 1.6 milyar dolar olmadığını ileri sürerek, "Ana para borcumuz 240 milyon dolar. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bankaya el koyduktan sonra yüzde 505 faiz yürüttü. Borcum katiyetle 1 milyar 600 milyon dolar değildir. Tabii ki yüzde 500-1500'ler işlenirse oraya kadar gelir" iddiasında bulundu.

38 şirketinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetim ve denetiminin devralınmasına ilişkin CNN Türk'te konuşan Aksoy, "Biz bankayı bırakırken benim ailemin ve holdingimin bankada 30 milyon dolar serbest mevduatı vardı. Onu da bankada bıraktık. Hiçbir zaman kriz zamanında çekmeyi düşünmedik. O miktara sıfır faiz yürüttüler ve yüzde 505 ile büyütülen bu faizle sonunda 724 trilyon lira olarak 6183 sayılı kanunu uyguladılar" şeklinde konuştu.

TMSF ile çok sayıda görüşme yaptıklarını, birçok kere istedikleri randevuların iptal edildiğini bildiren Aksoy, "Bankaya el konulduktan 3 ay sonra, Haziran ayında bir geri ödeme planı verdik, cevap bile almadık. Geri ödeme planını zorla ve imza karşılığı ancak teslim ettik. Ondan sonra benim 7 tane şirketime el koydular. Bu şirketleri yönetirken kötü bir yönetim gösterdiler ve şirketlerin mal varlığını azalttılar" diye konuştu.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 15:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?