18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Aksu’dan ’İslami terör’ tepkisi

Madrid - İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Madrid Kulübü’nün öncülüğünde İspanya’da düzenlenen Uluslararası Demokrasi, Terör ve Güvenlik toplantısında konuştu.

Madrid’deki Kongre Sarayı’nda 8 Mart’ta başlayıp bugün sona eren toplantının son gününde bakanlar düzeyinde yapılan bir oturumda konuşan Aksu, "Terörizmi bir dinle, bu meyanda İslam ile ilişkilendirme girişimleri yanlıştır. Bu yaklaşım esasen sadece teröristlerin amaçlarına hizmet etmektedir" dedi.

Aksu, dinlerin de terörü meşru görmediğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek tanrılı dinlerin tümü gibi İslam dini de insan yaşamını kutsal tutmakta ve ona kast edecek eylemleri tasvip etmemektedir. Hiçbir neden bir insan hayatının sona erdirilmesinin gerekçesini oluşturamaz.

Bizim görüşümüz, terörizmin kaynağı, gerekçesi ve iddiası ne olursa olsun lanetlenmesi ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmesi yönündedir."

Aksu, son yıllardaki terör olaylarından sonra Batılı ülkelerde Müslüman azınlıklara yönelik hoşgörüsüzlüğün artmasının da kaygı verici olduğunu belirterek, "Terörizmi belirli bir dinle ilişkilendirme girişimleri yanlıştır" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 01:34:08
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 10:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?