1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Aktütün köylüsü göçüyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yönelik düzenlenen hain saldırının ardından köy sakinleri göçe hazırlanıyor. 

Sık sık saldırılara maruz kalan Aktütün köyünde yaşayanlar silah sesi duymayacakları bir yere taşınmak için hazırlıklara başladı. Köylüler ev eşyalarını toplayarak gitmeye hazırlanıyor.

Defalarca saldırıya uğrayan Aktütün Sınır Jandarma Bölüğü köylülerin topraklarını terk ederek kaçmalarına neden oldu. Son saldırının ardından iyice tedirgin olan köylüler eşyalarını toplayarak köyden gitmek için kamyon beklemeye başladı.

Köylülerin ortak bir karar aldığı ve daha huzurlu bir yere gitmek istediklerini belirten vatandaşlar, gidecekleri yerde çadırda bile yaşamaya razı olduklarını ifade etti.

Doğup büyüdüğü köyde sürekli saldırıların yaşandığını belirten Selahattin Özer, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Özer, "Her taraftan roket ve kurşun geliyor.

Artık burada yaşamak bize haram oldu. Çocuklarımız korkuyor ve psikolojileri bozuldu. Daha rahat ve huzurlu bir yere göç edeceğiz. Eşyalarımızı topladık ama henüz nereye gideceğimizi biz de bilmiyoruz" dedi..

Köy halkı olarak toplanıp bu kararı ortak verdiklerini belirten Çetin Güney ise, gidecek yerlerinin olmamasına rağmen göç etmeye kararlı olduklarını dile getirdi. Güney, "İki ateş arasında kaldık, artık dayanamıyoruz.

Köy halkı olarak ortak bir karar aldık ve göç edeceğiz. Neresi olursa olsun fark etmez, silah seslerinin gelmeyeceği bir yere gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Köy imamı Mehmet Atay ise saldırının gündüz yapıldığını ve köyün kurşunlara hedef olduğunu ifade etti. Atay, "Bütün köylüler tedirgin, taşınmak istiyorlar ama nereye gideceklerini de bilmiyorlar. Özellikle çocuklar buradan gitmek istiyor.

Köylüler artık kurşun sesi duymak istemiyor. Şunu belirtmek istiyorum şehitler bizim şehitlerimizdir. Bayraktepe'deki şehitlerimiz halkımızı ve özellikle Aktütün köyü sakinlerini yasa boğdu.

Köylüler artık böyle bir olayı bir daha yaşamak istemiyor. Herkes bohçasını alıp nereye olursa olsun buradan gitmeye kararlı" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe can IP: 78.34.125.xxx Tarih : 7.10.2008 20:19:31

devlet bu vatandaslarada yardimci olmali