18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Alaattin Çakıcı Bayrampaşa Cezaevi'nde

Mafya lideri " Alaattin Çakıcı, tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne götürüldü.

Viyana Eyalet Mahkemesi’nin iadesini kararlaştırmasının ardından önceki gün Avusturya’ya giden Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’ndan bir ekip ile Alaattin Çakıcı’yı Viyana’dan getiren THY’nin tarifeli uçağı, saat 13.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Çakıcı’yı getiren "Boeing 737" tipi "Bergama" adlı uçağın körüğe yanaşmasının ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Elleri kelepçeli olduğu gözlenen Çakıcı, kollarına giren güvenlik görevlilerinin eşliğinde uçaktan indirilerek "akrep" adı verilen polis aracına bindirildi.

Daha sonra havalimanından çıkarılan Çakıcı, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

2 gıyabi tutukluluğu vicahiye çevrilen çakıcı tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi.

Çakıcı’nın 2 gıyabi tutukluluğu vicahiye çevrildi

Avusturya’dan Türkiye’ye iade edilen Alaattin Çakıcı hakkındaki 2 gıyabi tutuklama kararı, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde vicahiye çevrildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Çakıcı’nın, "Karagümrük Spor Kulübü Lokali Baskını Davası" ile yurtdışına kaçışına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında verilen gıyabi tutuklama kararları vicahiye dönüştürüldü.

Halen buradaki işlemleri süren Çakıcı’nın, Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilerek, burada devam eden davalar kapsamında çıkarılan gıyabi tutuklama kararlarının da vicahiye çevrilmesi bekleniyor.

Bir dönem MİT tarafından da kullanılan mafya lideri Alaattin Çakıcı Avusturya’dan Türkiye’ye getirildi.

Çakıcı’nın uçağı 13.30 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi.

Çakıcı’nın bugün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Çakıcı, hakkındaki gıyabi tutukluluk kararı vicahiye çevrildikten sonra cezaevine gönderilecek.

Çakıcı, üç kişilik ekiple getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’ndan iki Başkomiser ve bir polis memuru, Türkiye’ye iadesine karar verilen Çakıcı’nın getirilmesi için dün Avusturya’ya gitmişti.

DAVA MARATONU BEKLİYOR


Viyana Eyalet Mahkemesi hakimine, ``Ben ülkeme dönüp devletimle hesaplaşmak istiyorum`` diyen Çakıcı, yoğun bir dava maratonu yaşayacak. ``Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı`` olduğu iddiasıyla yargılanacak olan Çakıcı`nın, Karagümrük Spor Kulübü Lokali Baskını Davası`nda ``çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek`` suçundan verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezasının infazını tamamlaması için yaklaşık 6.5 ay daha cezaevinde yatması gerekiyor. Çakıcı, ``Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak`` ve ``Türkbank ihalesine fesat karıştırmak`` suçlarından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında açılan dava kapsamında da hakim karşısına çıkacak. Alaattin Çakıcı, Tevfik Nurullah Ağansoy`un da aralarında bulunduğu 4 kişinin 8 yıl önce Bebek`te öldürülmesinde ``azmettirici`` olduğu iddiasıyla da yargılanacak.

Çakıcı, Borsacı Adil Öngen`e yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin açılan davada iade prosedürü gereği yargılanamayan Çakıcı`nın eski eşi Nuriye Uğur Kılıç`ın, 20 Ocak 1995 tarihinde Uludağ`da öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla da hakim karşısına çıkacak.

13 Aralık 1999 tarihinde Fransa`dan şartlı olarak Türkiye`ye iade edilen Alaattin Çakıcı, hakkındaki davalardan birinin görüldüğü İstanbul 6 No`lu DGM`de, ``Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve yönetmek`` suçundan 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay`ın bu cezayı onamasıyla 2 yıl 2 gün tutan infazı 2001 yılının ocak ayında tamamlanmıştı.

ÇAKICI`NIN KAÇIŞ SERÜVENİ

Karagümrük Spor Kulübü`nün kurşunlanmasıyla ilgili Yargıtay kararının çıkmasının ardından verdiği adreste bulunamayan ve yurtdışına kaçtığı anlaşılan Alaattin Çakıcı, 5 ay sonra yeniden Türkiye geldi. Profesör kimliği kullanarak yurt dışına kaçan Çakıcı, Türkiye`den çıktıktan sonra dünyanın dört bir yanını değişik mesleklerden kişilerin pasaportlarını kullanarak gezdi. Birçok ülkede çeşitli adlarla düzenlenmiş pasaportlarla hiçbir engele takılmadan rahatlıkla dolaşan Çakıcı`nın, kaçak olarak yaşadığı süre içinde en az 10 pasaport kullandığı ortaya çıkmıştı. Sahte pasaport kullanarak dolaşım rahatlığından yararlanan Çakıcı, yakalanmadan önce Fransa`ya Nedim Acar adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaportla girdi ve burada yakalandı. 1998 yılında Fransız-Türk ve Alman istihbarat birimleri işbirliğiyle Fransız polisi tarafından sonuçlandırılan operasyonla yakalanan Çakıcı`nın üzerinden Nedim Acar adına düzenlenmiş diplomatik pasaporttan başka Nuri Ayyıldız, Seyfi Karaca ve Prof.Dr. Ömer Kamil Doğan adlarına düzenlenmiş pasaportlar da çıktı. Kartal Devlet Hastanesi Göz Kliniği Şefi Prof. Doğan`ın pasaportunda 10 yıllık Amerikan vizesi bulunuyordu, Türkiye`de eşinin ve kendisinin pasaportunu çaldırmıştı.

Çakıcı, 29 Temmuz 1997`de ABD`den Kanada`ya geçti ve tam bir ay sonra aynı pasaportla Malezya`ya gitti. Seyfi Karaca adına düzenlenmiş pasaportunu sadece ABD`de kullanan Çakıcı, Kanada`ya kardeşinin pasaportuyla geçti. Nuri Ayyıldız adıyla kullandığı sahte pasaportta mesleği ``Ekonomist`` olarak gösterilen Çakıcı, bu pasaportu 1992 yılından 1994`ün 29 Eylül`üne kadar kullandı. Bu pasaportla başta Singapur olmak üzere uzakdoğu ülkeleri, ABD, Almanya, Macaristan, Bulgaristan, İtalya ve İngiltere`ye birkaç kez gidip kalan Çakıcı, Ömer Kamil Doğan adına düzenlenmiş sahte pasaportla ise bu kez ``Profesör Doktor`` olarak nerdeyse dünya turu yaptı. Çakıcı bu pasaportla da 29 Ekim 1997 ile 18 Nisan 1998 arasında Malezya, Güney Afrika, Arjantin, Uruguay, Peru, Şili, Japonya, İtalya ve Bahama Adaları`na gitti.

ANKA - KENTHABER
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 13:52:29
Güncelleme :14 Ekim 2004 Perşembe 22:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?