26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Alanya sele teslim oldu

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde aşırı yağış sonucu bir okulu su bastı.

Okulun bahçesi ve birinci katı su içinde kalınca, yaklaşık 400 öğrenci binada mahsur kaldı. Öğrenciler, itfaiye merdiveniyle okulun iki ve üçüncü katından yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Alanya'da dün geceden bu yana devam eden sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Aşırı yağış nedeniyle Konaklı Beldesi'nde bulunan 3 katlı Ümit Altay Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin bahçesi ve birinci katını da su bastı. Bu yüzden okulda yaklaşık 2 saat mahsur kalan öğrenciler, itfaiye merdiveniyle iki ve üçüncü kat pencerelerinden kurtarıldı. Okulun bahçesine girmeye çalışan bir itfaiye aracı da suyun içinde kaldı. Suya batan itfaiye aracı, bir başka itfaiye aracına bağlanarak kurtarıldı.

Okulun tamamen boşaltılmasının ardından 2 dalgıç, okulun birinci katında öğrenci olup olmadığını kontrol etti. Okuldan en son ise öğretmenler çıkarıldı. Traktörün kasasına bindirilerek okuldan alınan kadın öğretmenler, bahçeyi aniden su bastığını ve çok korktuklarını söyledi.

TRAFİK AKSADI

İlçede etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, Ulaş mevkiinde de trafiğin aksamasına neden oldu. Ulaş mevkiinde ikinci ve üçüncü tünel arasında kalan D- 400 karayolu, şiddetli yağış nedeniyle göle döndü ve yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Araç trafiğinin aksadığı yolda, jandarma ve itfaiye ekipleri mahsur kalanları kurtardı. Ekipler, gölü andıran yoldaki suların tahliyesi için yoğun çaba sarf etti.
Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugün sabah itibariyle metrekareye 44 kilogram yağış düştüğünu belirterek, yağışlı havanın hafta sonunda da etkisini sürdüreceğini söyledi.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 18:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?