20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Alevler evlere dayandı!

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Armutalan Beldesi’nin Camiavlu mevkiinde saat 15.30 sıralarında başlayan orman yangını saat 17.30’da kontrol altına alındı. Uçak ve helikopterler, soğutma çalışmalarına başladı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangının 4,5 hektar alanda etkili olduğunu söyledi. Armutalan’ın Camiavlu mevkiinde bugün saat 15.30’da alevler yükseldi. Lüks villaların ve enerji nakil hatlarının bulunduğu bölgede, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüme eğilimi gösteren yangına iki helikopter, 10 arazöz, Marmaris, Armutalan ve Beldibi belediye ekipleri, 6 su tankeri ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. Yangın 1.5 hektarlık bir alanda etkili oldu.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın sebebiyle, Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri villalarda oturan vatandaşlara tahliye olabileceği yolunda uyarıda bulundu.

"SİGARADAN ÇIKMIŞ OLABİLİR"

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Armutalan Beldesi Camiavlu Mahallesi'nde yerleşim yerlerine oldukça yakın bir bölgede orman yangını çıktığını söyledi.

Ekiplerin yaklaşık bir saattir yangını kontrol altına almak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirten Polat, “Vatandaşların yangın bölgesinden kaçtıklarını gördükleri 2 çocuk polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Fakat herhangi bir sabotaj yok. Sigara içmek için ormanlık alana giden iki çocuğun ihmali sonucu yangının çıkmış olabileceğini düşünüyoruz. 18 yaşından küçük olan çocuklar şuan polise ifade veriyor” dedi.

Yangın bölgesinde önceliği yerleşim yerlerinin korunmasına verdiklerini ifade eden Polat, şunları söyledi: “Şu an için mahalleyi tehdit eden bir durum söz konusu değil. Yangın kısmi olarak kontrol altına alındı diyebilirim. Yangına 3 helikopter ve bir uçak havadan müdahale ediyor. Orman işletme ekiplerinin yanı sıra belediyelerin bütün arazöz ve itfaiye araçları da bölgeye çağrıldı. Şuan bizi endişelendiren tek şey rüzgarın etkili olması.”

Öte yandan, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, keşif helikopteri ile yangını havadan takip ederek ekiplere talimat veriyor. Bölgede yaşayanlar ise evlerinin balkonundan kaygılı bir şekilde çalışmaları izliyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Armutalan Beldesi’nin Camiavlu mevkiinde saat 15.30 sıralarında başlayan orman yangını saat 17.30’da kontrol altına alındı. Uçak ve helikopterler, soğutma çalışmalarına başladı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangının 4,5 hektar alanda etkili olduğunu söyledi.

İKİ İŞÇİ YARALANDI

Bu arada yangına müdahale eden Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü merkez şefi Sinan Saatçi (34) ile orman işçisi Nurkan Nurhan (32) yaralandı. Kollarında kısmi yanıklar oluşan ve dumandan zehirlenen Saatçi ve Nurhan’a ilk müdahale yangın bölgesinde bulunan ambulansta yapıldı. Durumu daha ciddi olan Nurkan Nurhan ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

 

...
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2011 Cumartesi 16:53:13
Güncelleme :13 Ağustos 2011 Cumartesi 18:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?