18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Alıcı mutlu, satıcı üzgün...

Kurban Bayramı’nın 3. gününde kurban satıcıları azalan satışlardan şikayetçi olurken, fiyatların düşmesi ise alıcıları sevindirdi. Fiyatların düşmesini fırsat bilen vatandaşlar ucuza kurban keserken, hayvanlarının ellerinde kaldıklarını belirten satıcılar dönüş hazırlıklarına başladı.

Piyalepaşa kurbanlık satış ve kesim yerinde kurbanlık satışı yapan Cahit Tekin Aslan, birçok hayvanı satamadığını belirterek, “Malın çoğu kaldı, satılmadı. Bayram bir hafta önceydi. Alan aldı, bayram günü hiçbir mal satılmadı. Satışlar çok düşük, haddinden fazla düşük. Zarar etmediysek de para kazanç olayı falan yok. Para kazanamadık. Malları yükleyip çiftliğe geri götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Satışların zayıf olduğunu ifade eden Sami Akdağ, "Bu sene biraz zayıf. Bayramın ilk günkü yoğunluğu yok. Bu sene istediğimiz olmadı. Malları çok insan geri götürüyor bu sene. Geçen sene aynısı oldu, bu senede aynısı oldu" diye konuştu.

Bayramın son günlerinde ucuza mal kapatmaya çalışan vatandaşların pazara geldiğini belirten Osman Güneri ise, “Satışlar devam ediyor. Bugün bayramın 3’üncü günü alanlar aldı, artık bugün ucuza mal kapmaya çalışanlar diye tabir ettiğimiz insanlar geliyor genelde. Bugün gerçekten genel olarak baktığımızda yetiştirici zarar etmiştir” dedi.

Fiyatların düştüğünü dile getiren bir başka satıcı da, “Küçükbaş hayvanların fiyatı 400-500 kadar düştü. Yani alış fiyatımıza bile veremiyoruz. Bugün alıcılar için fırsat günü oldu. Alıcılar bedavaya aldı. Ucuza küçükbaş aldılar. Bayramın ilk günü 550 liraya sattığımız küçükbaş hayvanı 350 liraya satıyoruz. Bu akşam hayvanları götürüyorum” şeklinde konuştu.

Bayramın 3’üncü günü fiyatların düşmesini fırsat bilerek kurbanlık hayvan alan bir vatandaş, “Fiyatlar gerçekten çok uygun. Pahalı değil. Eşim için adağım vardı. Onun için bugün geldik, keseceğiz” derken, bir başka alıcı da, “Niyetimiz bu değildi. Bugün almak zorunda kaldık. Bizim için karlı oldu” şeklinde konuştu.

Bayramın son gününe kadar kurbanlık satışının devam edeceği öğrenilirken, çoğu üreticinin dönüş hazırlığına başladığı görüldü.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2012 Cumartesi 15:31:22
Güncelleme :27 Ekim 2012 Cumartesi 16:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?