31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Aliye'nin kahreden rüyası!

Aliye'nin 'Annemi gördüm. Bizi yanına alacakmış' diye anlattığı rüyanın gerçek çıkması ise herkesi ağlattı.

Kaz Dağları'ndaki kampta sele kapılıp ölen işadamı Esat Edin ile üç çocuğu dün uğurlandı. Teşvikiye Camii'ndeki törende Murat Edin, babası ve kardeşlerinin tabutları başında ayakta durmaya çalıştı. Aliye'nin 'Annemi gördüm. Bizi yanına alacakmış' diye anlattığı rüyanın gerçek çıkması ise herkesi ağlattı..

Teşvikiye Camii bahçesi dün zor bir cenaze törenine sahne oldu. Üzerleri papatya ve beyaz güllerle donatılmış dört tabutun başında onlara veda edenlerin içlerinden geçeni anlatmaya kimsenin dili varmadı. Mehpare Edin'i 7 ay önce kanser hastalığı sonucu yitiren Edin Ailesi dün acıların en büyüğünü yaşadı. Henüz 14'ünde ailesini tümünü yitiren Murat Edin ise küçük yaşından beklenmeyecek şekilde ayakta durmaya çalıştı.

Edremit'teki dere kenarına kurdukları kamp çadırının sele kapılmasıyla hayatını kaybeden Esat Edin (48) ile çocukları Cem (12) Serra (10) ve Aliye (7) Edin için düzenlenen törene katılanlar avluya sığmadı. Serra ve Aliye'nin tabutları çok sevdikleri papatyalar baba ve oğlunun tabutları ise beyaz güllerle donatıldı.

Törene katılanlara baba ve 3 çocuğunu birlikte gösteren fotoğrafları dağıtıldı.

Taziyeleri, Esat Edin'in babası Ahmet Sedi Edin, ile kardeşleri Belkıs Emari, Leyla Edin, Rıfat Edin, Osman Edin, Mehpare Edin'in annesi Rozi Taki kabul etti. Taziye kuyruğunun bir ucu camiden Teşvikiye Karakolu'na kadar uzadı.

BEN DE İZİNDEN GİDECEĞİM

Murat Edin'i cenaze için camiiye getiren Kemer Country Genel Koordinatörü Mehmet Köseoğlu "Aile büyükleri Murat'a durumu anlattı. O da metanetle karşıladı. Psikoloğa gerek duymadık. Babası onun İngiltere'de eğitim görmesini çok istiyordu. O da babasına söz vermişti. Murat 'Babamın hayalini gerçekleştireceğim. Ona söz verdiğim gibi İngiltere'de okuyacağım. Ben de onun gibi Yale Üniversitesi'ne gideceğim' dedi" diye konuştu.

BABASINA VERDİĞİ SÖZÜ TUTACAK

AİLENİN geride kalan tek ferdi olan 14 yaşındaki Murat Edin ise saat 11.00'de yakınları tarafından cami avlusuna getirildi. Murat, yan yana duran 4 tabutu da tek tek dolaştı, baba ve kardeşleriyle son kez vedalaştı ve tabutlara çiçek bıraktı. Murat'ın Londra'da birlikte olduğu okul arkadaşları da bu zor gününde yalnız bırakmadı. Esat Edin'in arkadaşı işadamı Cem Boyner de Murat'a törende destek olanlar arasındaydı. Murat'ı Londra'dan İstanbul'a getiren Cem Boyner, havaalanında fotoğraf çeken gazetecilere 'Fotoğrafını çektirmem' diyerek tepkisini göstermişti. Kazdağlarındaki kurtarma çalışmalarına da katılan Boyner, dün küçük çocuğun ailesiyle vedalaşmasından sonra camiden gitmesini sağladı.

EDİNLER'İN cenazeleri camiden sonra Kemer Country'ye getirildi. Buradaki törenin ardından baba Edin ve üç çocuk annelerinin Göktürk Mezarlığı'ndaki kabri yanında toprağa verildi. Kabrin üzerinin örtüldüğü görüldü.

İŞ DÜNYASI ORADAYDI

CENAZE törenine iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Güler Sabancı, Ali Sabancı, Mustafa Koç ve eşi Caroline Koç, Saffet Ulusoy ile Mehmet Aslantuğ - Arzum Onan, İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de törendeydi.

Cenaze namazını 4 imam kıldırdı. İmamlardan biri, "Onlar ahiret yolculuklarına şehitlerle beraber çıktı" dedi. Dört tabut, avludan alkışlarla uğurlandı.

EKVATORLU DOSTTAN VEDA

CENAZE töreninde çocukların tabutlarının üzerindeki notlar dikkat çekti. Fadi imzalı bu notlar, Ekvator Fahri Konsolosu da olan Lübnan asıllı Fadi Nahas'a aitti. Cem Edin'in tabutu başında ise Ekvator'da sık rastlanan fötr şapkayı da getirip koyan oydu.

Fadi'nin Cem'in tabutuna bıraktığı notta şöyle yazıyordu:

"Sen her zaman şöyle derdin "Eğer bana kötü davranırsan arkadaşım Fadi'yi çağırırım.' Şu andan itibaren ben şöyle diyeceğim, "Eğer bana kötü davranırsan melek arkadaşım Cem'i çağırırım." Fadi Nahas küçük Aliye'nin tabutu üzerine ise "Aliye büyük, hiç bitmeyen kucaklamanı özleyeceğim" notunu bıraktı.

..
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 11:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?