25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Aliyev fena yakalandı!

Amerika'nın saygın gazetesi Washington Post, Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev'i çok fena yakaladı..

Gazete bugünkü sayısında, Dubai'deki ünlü palmiye adasında, İlham Aliyev'in 12 yaşındaki oğlunun üzerine tam 37 milyon dolar değerinde 9 lüks villa olduğunu ortaya çıkardı..

Gazete, Azerbaycan'da asgari ücret ile geçinen bir insanın 10 bin yıllık maaşına denk gelen bu villaların, geçen yıl iki haftalık süre içinde satın alındığını da belirledi. Gazete ayrıca, Dubai'de, Aliyev'in kızları Leyla ve arzu adına da birçok villa olduğunu, Aliyev ailesinin üç çocuklarının Dubai'deki evlerinin değerinin toplam 75 milyon dolar olduğu ifade edildi..

Dünya basınına bomba gibi düşen haberden sonra yabancı basın, "İşte şimdi fena yakalandı" dedi. Washington Post ve İngiliz The Times'ın görüştüğü devlet başkanlığı sözcüsü, konuyla ilgili "hiçbir şey konuşmayacağız" dedi.

Babası Haydar Aliyev'den sonra iktidar olan İlham Aliyev'in resmi devlet başkanlığı maaşı yıllık 228 bin dolar. Gazete, bu haberi Dubai Land Department yani Dubai Emlak Bürosu'ndan aldıklarını, bu isimlerde başka ailelerin bulunabileceğini ancak buna pek ihtimal verilmediğini söyledi. Gazete haber, "Dubai'nin malikanelerinin dili olsa da konuşsa" diye verdi. Dubai emlakçıları da dokuz villa için paranın peşin verildiğini, satışın da Azerbaycanlı bir aile adına yapıldığını söyledi. Gazete, dünyada yolsuzluğun en fazla görüldüğü ülke olan Azerbaycan liderinin bu akdar kısa sürede, bu kadar para harcamasının düşündürücü olduğunu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 15:52:08
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 15:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?