18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Alkollü kalamar caiz mi değil mi?

Bunun üzerine garson, "Efendim biz kalamarı birayla pişiriyoruz" diye uyarıda bulununca, Yaşar Nuri Öztürk, "Oğlum sen benim kitaplarımı okumuyor musun? Caiz oğlum, bunda bir sakınca yok" diye cevap verdi.
     
     Ahmet Hakan da kendisini çok şaşırtan bu olayı dün Sabah'taki köşesinde aynen yayınlayınca Yaşar Nuri Öztürk kendisini aradı.
     
     Ahmet Hakan, o telefon görüşmesinin ayrıntılarını yazdı:
     
     Yaşar Nuri Öztürk aradı; Dünkü yazımda "birayla pişirilmiş kalamar" anısını anlattığım için, "sırrı ifşa etmişsin" der gibi bir hali vardı. Ama yine de espriyi yakalamıştı. Hoş sohbetin ardından bir iki düzeltme yaptı.. Önce Milli Gazete'nin hakkını teslim etti. Dedi ki "Milli Gazete'de yayımlanan kek tarifinde dini açıdan sorun var. Gazetede, kekin pişirilmesinden sonra alkollü içkinin katılması öneriliyor. Bu caiz değildir. Dinde caiz olan, yemeğin alkollü içkiyle pişirilmesidir. Dolayısıyla Milli Gazete'nin düzeltme yayımlaması gerekiyordu." Hoca, ayrıca "Kaynamış şarap diye bir şarap türü varmış. O da caiz değil" diyerek, 'sıcak şarap' konusunda uyarıda bulundu..
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2003 Salı 16:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?