30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Alkollü turist uçakta küfrederse..

Duruma tepki gösteren Türk yolcuların karıştıkları kavgada yumruklar konuştu.

Tataristan Hava Yolları'na ait TAK 543 sefer sayılı yolcu uçağında alkolün seviyesini fazla kaçıran Allık Boraza isimli Rus yolcu etrafa küfürler savurmaya başladı.

Uçağın tamamına yakınını Türk yolcunun oluşturduğu 173 yolcunun bulunduğu uçakta, Rus yolcunun bu tavrı karşısında sinirlerine hakim olamayan Mahmut Kösen ve Bünyamin Çetin isimli iki Türk yolcu olaya müdahale etti.

Sarhoş yolcu bu müdahale üzerine etrafa saldırıp küfürlerini arttırınca diğer yolcular da kavgaya karıştı ve uçakta arbede yaşandı.

Yumrukların konuştuğu kavgada, uçuş ekipleri ve arkadaşları Rus yolcuyu sakinleştirmeye çalıştı. Aynı uçaktaki yolcular ise Rus yolcunun çok içki içtiğini ve sağa sola küfürler ettiğini belirtti.

Rus yolcunun uçuş sırasında etrafına hakaretler yağdırdığı, Türk yolcunun da buna dayanamayarak susmasını istediğini ve bu sırada arbede yaşandığı öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından Atatürk Havalimanı'na inen uçakta kavgaya karıştıkları belirlenen iki Türk yolcu ile olayı başlatan sarhoş yolcu emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Uçuş güvenliğini tehlikeye attıkları için havalimanı emniyetinde ifadeleri alınan zanlılar, daha sonra adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 10:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?