20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Alkolmetreyi şaşırtan bitki!

Antalya'da, alkol promilini düşük gösterdiği belirtilen kakule tohumu satışlarında patlama yaşandı.

Antalya'da kakule tohumunun alkolmetredeki promil oranını düşük gösterdiği söylentileri, bitkinin satışlarında patlamaya yol açtı.

Alkollü iken araba kullanan birçok sürücü, kaküle tohumu satın almak için baharatçılara akın etti. Sri Lanka'da yetiştirildiği öğrenilen bitkinin kilosu ise 50 YTL'den satılıyor.

Türk sürücüler tarafından alkolmetreyi şaşırtmak amacıyla kullanılan kakule tohumu İsveç, Finlandiya ve İngiliz mutfağında ise ayrı bir öneme sahip.

İsveç ve Finlandiya'da unlu mamullerde kullanılan kakule tohumunu İngilizler aroma haline getirerek çayın içinde tüketiyor.

Şanlıurfa'da 'mırra' olarak bilinen acı kahvenin öğütülmüş hali olan kakule tohumu, birçok ülkede ağız kokusu sorununa çözüm amacıyla da kullanılıyor.

Birçok sağlık problemine çare olan kakule tohumu vücuda güç ve zindelik verme, mide suyunu alma, iştah açıcı, gaz söktürücü özellikleriyle de biliniyor.

Baharatçı dükkanına gelen sürücülerin alkolmetreyi şaşırtmak için kakule tohumu satın aldıklarını ifade eden Halil Ecin, "30 yıllık baharatçıyım. Son zamanlarda kakule tohumu satışlarında şaşırtan artış yaşandı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 14:20:29
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 14:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Seyit KOÇAKER IP: 78.163.159.xxx Tarih : 24.06.2008 15:19:03

Buyurun bakalım,evrak kontrolü,park cezası,eksoz ölçümü gibi konulara odaklanan Türkiye asıl netür insanlarla uğraşılması gerektiğinin farkındamı acaba? Radar uyarı cihazları takıp sürat sınırını aşanlar,kakule yiyip alkolü düşük göstererek içkili araç kullananlar,sırf cebinde ruhsatı olduğu için yasal olup ulu orta ateş eden magandalar. Evrak işi çözmüyor,sistemi kötüye kullananlar ile mücadele edecek yöntemleri geliştirip elemanlar yetiştirmedikçe ve insanları adam gibi eğitmedikçe göstermelik ceza ve kontrol uygulamaları ile havanda su döğmeye devam ederiz.