18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Allavi: Bazı El Kaide liderlerini tutukladık

Irak Başbakanı İyad Allavi, El Kaide terör örgütünün Irak’ta faaliyet gösteren bazı liderlerini tutukladıklarını açıkladı.

El Hayat gazetesine konuşan Allavi, yakalananların Iraklı yetkililerle işbirliği yapmaya başladıklarını söyledi.

Allavi, ’’Saddam rejiminin parçalarıyla El Kaide unsurları arasında bir tür işbirliğinin geliştiğini tespit ettik, örneğin Zerkavi’’ dedi.

El Kaide’nin Irak lideri, Ebu Musab Zerkavi, ülkedeki koalisyon güçleri ile Irak güvenlik güçlerine düzenlenen çok sayıda saldırının sorumlusu olarak gösteriliyor.

Zerkavi’ye bağlı Tevhid ve Cihad örgütü de, birçok yabancıyı rehin alarak, ilgili ülkelere tehditlerde bulunuyor.

Hadita’da saldırı: 10 ölü

Irak’ın Hadita kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 kişi öldü.
Haditha polis sözcüsü, "üçü polis yedisi sivil 10 kişi öldü, yedi polis 27 kişi yaralandı" dedi.

Sözcü, bombalı aracın, El Anbar bölgesindeki bir polis karakolunun önünde havaya uçtuğunu, polis karakolunun yakınında birçok idari binanın bulunduğunu kaydetti.

Irak İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada, patlamanın üç polisin ölümüne neden olduğu belirtilmiş, yaralılardan söz edilmemişti.

Musul Valisi öldürüldü

Irak genelinde devam eden saldırıların hedeflerinden biri de Musul Valisiydi. Musul’a 45 kilometre uzaklıktaki Tall Afar yakınlarındaki yolda, Arap kökenli Musul Valisi Usame Kaşmula’nın içinde bulunduğu konvoya önce el bombası atıldı ardından makineli tüfeklerle tarandı.

Saldırıda Kaşmula’nın yanısıra konvoydaki iki kişi daha öldü. Olayı El Kaide liderlerinden Ebu Musab El Zerkavi’ye bağlı Tevhid ve Cihad örgütü üstlendi.

Irak’ın kuzeyinde trafik kazası: İki ABD askeri öldü

Irak’ın kuzeyinde meydana gelen trafik kazasında iki ABD askeri öldü. İki asker de yaralandı.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Musul’a 45 kilometre uzaklıktaki Tall Afar yakınlarındaki yolda, aksi istikametten gelen kamyondan kaçmak isterken, askerlerin içinde bulunduğu aracın yoldan çıkarak devrildiği belirtildi.

Ramadi’de çatışmalar: Beş Iraklı öldü

Irak’ın Ramadi kentinde direnişçiler ile ABD deniz piyadeleri arasında dün çıkan çatışmalarda beş Iraklının öldüğü, çoğu sivil 21 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Olaya ilişkin açıklama yapan ABD deniz piyadelerinden Yarbay T.V Johnson da çatışmaların kentin yakınlarında çıktığını belirterek, ’’düşman saldırısını püskürten piyadeler, Irak karşıtı kuvvetlere ağır kayıplar verdirdi’’ ifadesini kullandı.

ABD deniz piyadelerinin yerleştirildiği Ramadi kenti, piyadelerle Iraklı isyancıların çatışmalarına sahne oluyor.

Kerkük’te havan topu saldırısı: Beş ölü

Irak’ın Kerkük kentinde, dün gece evlerine iki havan topu mermisinin düşmesi üzerine aynı aileden biri çocuk beş kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Polis sözcüsü Zeynel Abidin, saldırının kentin kuzeyindeki Rahimaomahallesindeki bir polis karakolu yakınlarında düzenlendiğini söyledi. Aynı polis karakoluna üç ay önce düzenlenen saldırıda yedi polis ölmüştü.

Bağdat’taki ’Yeşil Bölge’de dün meydana gelen patlamada 11 kişi öldü

Dün sabah Bağdat’ta hükümet binalarının bulunduğu, ’Yeşil Bölge’ olarak adlandırılan eski işgal yönetimi karargahının ana girişinde bomba yüklü bir araç infilak etmiş, saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı.


CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 13:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?