18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Alman Büyükelçiden TCK tepkisi


Erzurum - Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Wolf-Ruthart Born, yeni TCK’da yer alan basınla ilgili maddeler konusunda, "Gazeteci bu kadar kolay cezalandırılmamalı" dedi.

Büyükelçi Born, Erzurumlu İşadamı Yılmaz Kuşkay’a fahri konsolosluk unvanı verilmesi törenine katılmak üzere geldiği Erzurum’da, Valiliği ziyaret etti.

Erzurum Valisi Aslan Karanfil’i ziyaret eden Born, Türkiye’de yapılan çalışmalardan söz ederken, "Türk Hükümeti, kısa zamanda önemli reformlar gerçekleştirdi" dedi.

Burada gazetecilerin TCK’ya ilişkin sorularını da yanıtlayan Born, yeni TCK’da basını yakından ilgilendiren bazı maddeler olduğuna işaret ederek, "Ancak gazeteci bu kadar kolay cezalandırılmamalı. Temel kural, basın hürriyetidir. Bu konuda kanuni sınırlamalar çok dikkatli getirilmelidir" diye konuştu.

TCK’nın uygulamasını beklediklerini ifade eden Born, "Son günlerde, 1 Nisan’da yürürlüğe girecek TCK konuşuluyor, tartışılıyor. Almanya olarak, TCK’nın tatbikatını bekliyoruz. Hiçbir kanun mükemmel değildir. O nedenle bekleyip görmekte fayda var" dedi.

Gazetecilerin, "Hitler’in (Kavgam) adlı kitabının Türkiye’de fazla sayıda satmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu da Born, "Biz de böyle bir değerlendirmeye sahibiz. Bu kitabın çok az okunmasını istiyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu durum beni kaygılandırıyor. Şahsen iyi kitapların okunması taraftarıyım" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 01:41:18
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 00:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?