20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Alman din adamları da ’imtiyazlı ortaklık’ dedi

Alman Katolik ve Protestan kiliseleri de Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin görüşlerini açıkladı. Alman Protestan Kiliseleri Konseyi Başkanı Piskopos Wolfgang Huber, Türkiye’nin üyelik görüşmelerinin otomatiğe bağlanmaması gerektiğini söyledi.

Huber, din özgürlüğü ve insan hakları gibi konuların Türkiye’de hala sorun oluşturduğuna değinerek, görüşmelerde ”ya hep ya hiç stratejisine” karşı olduğunu, bu nedenle "imtiyazlı ortaklık" önerisinin çözüm yollarından biri olabileceğini söyledi. Piskopos Huber, Türkiye’deki Hristiyan azınlığın din özgürlüğüne dikkat çekmek zorunda olduklarını, bunun için ellerinde gerekçeler bulunuduğunu, ayrıca Türkiye’nin geçen yüzyıl başındaki Ermeni soykırımını da tanıması gerektiğini belirtti.

Katolik yardım kuruluşu Missio da, insan hakları ve din özgürlüğü konusunda Türkiye’ye baskıların artırılmasını talep etti. Missio Sözcüsü, müzakerelerden sonra da Türkiye’de insan hakları ve din özgürlüğü durumunu sürekli inceleyecek bir mekanizma oluşturulmasını istedi.
DW TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 17:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?