19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Alman kadından garip dava

Son yıllarda dünya genelinde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle hayatından endişe duyan bir Alman kadın, komşusu olan Türk Konsolosluğu'nun kapatılması veya başka bir yere taşınması için mahkemeye başvurdu.
"Binaya muhtemel bir terör saldırısı olması" ihtimali nedeniyle Alman mahkemesine başvuran kadın, haksız bulundu. Dava reddedildi.
Karlsruhe Kenti'ndeki Türk Konsolosluğunun yanında bulunan evinin herhangi bir terör saldırısı durumunda zarar görebileceğini hatta kendi hayatının tehlikede olduğunu vurgulayan bayan, bu nedenle binada faaliyet gösteren konsolosluk hizmetinin sona ermesini veya başka bir yere taşınmasını istedi.
Karlsruhe Eyalet Mahkemesi ise, davanın haklı olmadığını ve böyle bir isteğin yerine getirilmesinin kanunca doğru olmadığını belirtti. Mahkeme başvuruyu reddetti.
Mahkeme ayrıca, bu tür bir terör saldırısının sadece o bölgede değil, Karlsruhe'nin herhangi bir yerinde de meydana gelebileceğini ifade etti. Mahkemeden yapılan açıklamada, bu konu hakkında yapılabilecek tek şeyin polis gücünün artırılması olduğu kaydedildi.
MUSTAFA ÖZBEK-KARLSRUHE (İHA)
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 16:35:46
Güncelleme :10 Mayıs 2004 Pazartesi 16:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?