18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Alman pasaportları PKK'ya gitti

Alman Focus dergisi, Berlin’de çalınan pasopartlar kullanılarak Kuzey Irak’taki PKK’lıların Avrupa’ya kaçırıldığını iddia etti.

Focus dergisinde yer alan habere göre; geçen yıl Berlin’de yabancılar dairesi ve iki nüfus müdürlüğünden 1100 adet boş pasaport, 900 adet boş vize formu, 2 bin adet boş ikametgâh belgesi ile kaşeler çalındı.

Pasopartların, Kuzey Irak’taki teröristleri Avrupa’ya kaçırmak için kullanılacağı iddia edildi. Ayrıca olayı öğrenen MİT’in de inceleme yaptığı öne sürüldü.

Derginin haberine göre, “Müller” isimli bir kişi soygunla ilgili bilgi vermek istedi. Ancak söz konusu kişi ortadan kaybolunca, soruşturma yarıda kaldı.

Daha sonra şiddet gören bir kadının söz konusu soyguna eşi Ferdi K.’nın da karıştığını iddia etmesiyle olay yeni bir boyut kazandı.

Bunun üzerine Ferdi K. hakkında soruşturma başlatıldı. Zanlı ifadesinde, çalınan malzemeleri soygundan iki hafta sonra Türkiye getirdiğini söyledi.

Zanlı, malzemeleri 1 milyon 250 bin Euro karşılığında aracıya verdiğini belirtti. Ferdi K. pasopartların Kuzey Irak’ta tanesi 5 bin Euro’ya satıldığını da iddia etti.

Çıkartılan uluslararası arama kararının ardından çalınan 80 pasaport Avrupa’da tespit edildi.

Pasaportların yüzde 25’inin İstanbul’dan seyahat eden yolculardan çıktığı belirtildi.


 

...
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 10:44:46
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 10:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
korkut IP: 78.51.21.xxx Tarih : 22.03.2010 13:41:49

isler her ülkede ayni isliyor almanyada biraz calinti süsü verilerek islere biraz renk verilmis .bunlarin altindan ya gizli örgütler cikar yada devletlerin gizli ajanlari cikar bir ülkeyi direk olarak karsilarina almazlar dolayli yoldan yürütülür bu isler. fakat isin icinde almanya oldugu icin biraz daha ilgi ceker. türkiyedeki Ankara pasaport dairesindeki pasaportlarda arastirilsa ne kadar noksan cikar acaba